Katolinen kirkko: Englannin kirkon naispiispuuspäätös este ekumenialle

Englannin kirkon päätös avata piispanvirka myös naisille on katolisen kirkon mukaan ”lisäeste” tiellä kirkolliseen ykseyteen.

The Tablet -lehdessä haastateltu katolinen arkkipiispa Bernard Longley luonnehtii nyt syntynyttä tilannetta katolisen kirkon näkökulmasta ”hankalaksi” ja Englannin kirkon suhteita katoliseen kirkkoon ”vahingoittavaksi”.

Longley on vastuussa katolisen kirkon ekumeenisista suhteista Britanniassa. Hän muistuttaa, että kirkkojen dialogin päämäärä on täysi näkyvä yhteys, mikä merkitsee ykseyttä myös piispanvirassa.

Kirkkojen maailmanneuvoston pääsihteeri, norjalainen Olav Fykse Tveit puolestaan on kommentoinut Englannin kirkon päätöstä ”merkittäväksi”.

”Uskon tämän päätöksen rohkaisevan naisia Englannin kirkossa käyttämään lahjojaan kaikissa niissä tehtävissä, joihin heidän kirkkonsa voi kutsua heitä. Toivon ja rukoilen tämän päätöksen osoittautuvan siunaukseksi Englannin kirkolle sen lähetystehtävässä.”

Englannin kirkko on Kirkkojen maailmanneuvoston jäsen.

Anglikaanisessa maailmassa naispiispuus on toteutettu ennen Englantia esimerkiksi Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Uudessa Seelannissa ja Etelä-Afrikassa.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeli”Seurakunnassa riittää tekemistä kaikille”
Seuraava artikkeliTuhannet jättäneet kotinsa Gazassa – Ulkomaanavulta tukea kodittomille

Ei näytettäviä viestejä