Tikkurilan kirkkokortteliin haetaan ideoita palvelumuotoilulla

Tikkurilan kirkkokorttelissa on menossa Vantaan seurakuntien ja kaupungin yhteinen rakennussuunnitteluhanke. Seurakuntien tavoitteiden mukaan nykyinen, käyttökiellossa oleva Tikkurilan kirkko puretaan ja tilalle rakennetaan uusi kirkko.

Kirkkokortteliin tulevia seurakuntien palveluja aletaan alusta lähtien suunnitella niin, että ne vastaavat vantaalaisten tarpeisiin. Nykyisen kirkon ja seurakuntien talon tilalle tuleviin uusiin tiloihin haetaan ideoita palvelumuotoilijoiden kilpailutuksella. Kilpailutus koskee kirkkokortteliin tulevia seurakuntien toimintoja.

Koko korttelin luonnosvisiona on pidetty tikkurilalaisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemista. Uuden kirkon tulisi pitää sisällään monenlaisia mahdollisuuksia toimia ja olla. Kirkkosalin pitäisi viestiä rauhaa, pyhyyttä ja lämpöä. Pienryhmille ja yhteistyökumppaneille pitäisi olla kokoontumistiloja. Kirkkoon voisi tulla kaikille avoin kahvila, lastenhoitomahdollisuus ja lapsille esimerkiksi kiipeilyseinä.

Toisaalta diakoniatyö odottaa uudelta kirkolta mahdollisuutta asiakkaiden häiriöttömään kohtaamiseen. Kirkolla pitäisi myös voida toteuttaa yli sadalle hengelle mitoitettu vähävaraisten ruokailu viikoittain. Mahdollinen kirkkopuisto antaisi lisämahdollisuuksia toiminnoille.

Lue myös:

Tikkurilan kirkkokortteli -projekti etenee

Vantaan seurakunnat ja kaupunki tekemässä yhteistyösopimuksen Tikkurilan kirkkokorttelista

Edellinen artikkeliSemper debeo – ”Aina mun pitää” latinaksi
Seuraava artikkeliTerapiatyö houkuttaa seurakuntapappeja

Ei näytettäviä viestejä