Tikkurilan kirkkokortteli-projekti etenee

Vantaan seurakunnat ja kaupunki solmivat yhteistyösopimuksen Tikkurilan kirkkokorttelin kehittämisestä. Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi sopimuksen yksimielisesti eilen pitämässään ylimääräisessä kokouksessa. Kaupunki ja seurakunnat ovat jo käynnistäneet valmistelun sopimuskumppanien kilpailuttamiseksi.

Sopimus koskee seurakuntien omistaman kirkon ja Seurakuntien talon aluetta sekä kaupungin omistamaa pysäköintialuetta. Sen mukaan osapuolet teettävät vähintään kaksi viitesuunnitelmaa alueesta. Suunnitelmista yhdessä nykyinen tyhjillään seisova Tikkurilan kirkko rakennetaan kokonaan tai pääosin uudelleen, kuitenkin niin, että toimintojen ei tarvitse olla kirkollisia. Muissa viitesuunnitelmissa tontille suunnitellaan kokonaan uusi kirkko.

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti, että tontti voidaan kaavoituksen ja kilpailutuksen jälkeen myydä, kunhan seurakunnille jää siitä vähintään 4,5 miljoonan euron tuotto. Myyntipäätös menee kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Vantaan kaupunginhallitus on sopimuksen jo hyväksynyt.

Lue myös:

Vantaan seurakunnat ja kaupunki tekemässä yhteistyösopimuksen Tikkurilan kirkkokorttelista

Edellinen artikkeliVapaa-ajattelijat ampuvat nyt kovilla
Seuraava artikkeliRistin anastajan rangaistus tiukentui

Ei näytettäviä viestejä