Teologian tohtorien koulutus alkaa Kiinassa – mukana myös suomalaisosaamista

Kiinan protestanttisen kirkon teologinen keskus Nanjingin teologinen seminaari aloittaa syyskuussa teologian tohtorien koulutuksen, seminaarin tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun Manner-Kiinassa opetetaan teologiaa tohtorintutkintoon asti. Nelivuotiseen ohjelmaan on hyväksytty kolme tohtorikoulutettavaa systemaattisen teologian oppiaineeseen. Jatkossa on tarkoituksena tarjota muitakin teologian oppiaineita.

Opettajina toimivat muun muassa professori Miikka Ruokanen Helsingin yliopistosta ja Helsingissä teologisessa tiedekunnassa tohtoriksi väitellyt apulaisprofessori Abraham Chen Yongtao Nanjingin seminaarista.

Tohtoriohjelman koordinaattorin, Nanjingin teologisen seminaarin opintoasioiden dekaanin Lin Manhongin mukaan tohtoriohjelmaa on kaivattu ja suunniteltu jo kauan.

– Kiinan kirkon suurin haaste on saada kasvavalle kirkolle entistä paremmin koulutettuja työntekijöitä. Tarvitsemme kipeästi korkeimman teologisen koulutuksen saaneita henkilöitä, jotka voivat tulevaisuudessa toimia kirkon johtotehtävissä sekä pappien kouluttajina teologisissa seminaareissa. Samalla haluamme edistää kiinalaista teologista ajattelua ja vahvistaa yhteyksiä Kiinan älymystöön ja yhteiskuntaan.

Helsingin teologisella osaamisella on tärkeä merkitys tohtoriohjelman käynnistämisessä, tiedotteessa sanotaan.

Kiinan rekisteröidyissä seurakunnissa on noin 35 miljoonaa kristittyä, ja vuosittain kastetaan yli miljoona uutta aikuista kristittyä. Saman verran on uskovaisia myös rekisteröimättömissä niin sanotuissa kotiseurakunnissa.

Kiinassa on arviolta 70 miljoonaa protestanttia. Kirkolla on 24 teologista seminaaria mutta vain muutama tohtori, jotka on koulutettu ulkomailla.

Kuva: Tuija Pyhäranta

Lue myös:

Kiinassa korkea kirkonmies pidätetty

Kiinan uskontoministeri: Uskonnonvapauden ongelmat paikallisia

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLasten Keskus ja Kirjapaja Oy aloittaa yt-neuvottelut
Seuraava artikkeliJyri Komulainen: ”Ei tässä kukaan ilman siunausta jää”

Ei näytettäviä viestejä