Kiinan uskontoministeri: Uskonnonvapauden ongelmat paikallisia

Heinäkuussa Pipliaseuran kutsusta Suomessa vieraillut Kiinan uskontoministeri Wang Zuoan näkee maansa uskonnonvapaustilanteessa parannettavaa.

– Kiina on kehittyvä maa, ei ainoastaan talouden, politiikan ja kulttuurin osalta vaan myös sen osalta kuinka otamme huomioon uskonnot, Wang sanoi Kotimaa-lehden haastattelussa.

Hän näkee uskonnonvapauden rikkomiseen liittyvät ongelmat Kiinassa paikallisina.

– Uskomme, että ongelmia voidaan politiikkamme avulla tulevaisuudessa vähentää. Ihmisoikeuksien kirjaamisesta perustuslakiin tulee Kiinassa tänä vuonna kuluneeksi 10 vuotta. Uskontoministeriö käyttää tilaisuuden hyväkseen tuodakseen esiin uskonnonvapauden painoarvoa ihmisoikeutena, jota täytyy kunnioittaa ja suojella. Toivomme, että modernisaatioprosessin myötä opimme käsittelemään uskonnollisia asioita sivistyneemmin ja kypsemmin, Wang sanoi.

Hän vieraili Suomessa Pipliaseuran kutsusta. Kiinassa Pipliaseura tukee yhdessä Yhtyneiden Raamattuseurojen kanssa Raamattujen saattamista kaikkien ulottuville. Raamattujen jakelusta vastaa Kiinan kristillinen neuvosto ja katolinen kirkko. Suomen Pipliaseura tukee myös työntekijäkoulutusta ja raamatunkäännöstyötä vähemmistökielille.

Ministeri Wangin mukaan yhteistyö Yhtyneiden Raamattuseurojen kanssa Raamatun levittämisessä on lujittanut Kiinan kirkkojen yhteyksiä muihin kirkkoihin.

– Pipliaseurojen tuki tekee mahdolliseksi Kiinan kirkkojen raamattutyön ja kirkon kasvun, Wang Zuoan sanoo.

Lue Wang Zuoanin näkemyksiä muun muassa ääri-islamista torstain Kotimaa-lehdestä.

Edellinen artikkeliEhtookellot soivat talkoilla ja käsin Muurasjärvellä
Seuraava artikkeliHerzog kehotti suomalaisia tuomaan kokoukseensa kuolleita

Ei näytettäviä viestejä