Teologian opinnot houkuttelivat taas aiempaa useampia

Helsingin yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston teologian opinto-ohjelmiin oli tänä vuonna enemmän hakijoita kuin viime vuonna. Myös Diakonia-ammattikorkeakoulun hakijamäärä kasvoi tiistaina päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa.

Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan hakijamäärä kasvoi toista vuotta peräkkäin. Viime vuonna opiskelemaan pyrki 781 hakijaa, mikä oli 26 prosenttia edellisvuotista enemmän. Tänä vuonna hakijoita oli 857 eli 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Tiedekunnan dekaani Ismo Dunderberg arvelee, että hakijamäärän nousuun on vaikuttanut tiedekunnan saama julkisuus. Positiivista huomiota ovat herättäneet Suomen Akatemian myöntämät kaksi tutkimuksen huippuyksikköä sekä julkkisopiskelijat, kuten Kari Peitsamo ja Timo Laaninen.

– Sekin viesti on vihdoin mennyt perille, että täällä voi opiskella hyvin erilaisia asioita ja täältä valmistutaan hyvin erilaisiin ammatteihin. Tämä ei ole pappisseminaari, Dunderberg sanoo.

Monipuolisuus näkyy myös opiskelijoiden omissa valinnoissa. Dunderberg kertoo, että viime vuonna yleisteologiselta linjalta valmistui ensimmäistä kertaa enemmän opiskelijoita kuin papin tai opettajan ammattiin pätevöittäviltä linjoilta.

Itä-Suomen yliopiston läntisen teologian suuntautumisvaihtoehdossa hakijamäärä on kasvanut kolmena peräkkäisenä vuonna. Viime keväänä kasvua oli 32 prosenttia, tänä vuonna 8 prosenttia. Tänä vuonna hakijoita oli 208. Läntisen teologian opetusalan suuntautumisvaihtoehtoon ja ortodoksisen teologian suuntautumisvaihtoehtoihin haettiin tänä keväänä hieman viimevuotista vähemmän. Kolmen vuoden tarkastelussa hakijamäärät ovat kuitenkin pysyneet kohtuullisen vakaina.

Diakonia-ammattikorkeakoulujen nuorten haussa oli 1 292 ensisijaista hakijaa, kun heitä vuosi sitten oli 1 189. Kaikkiaan Diakiin pyrki nuorten haussa 3 930 hakijaa. Eniten suosiotaan lisäsi sosiaaliala. Kirkollisten alojen hakijamäärissä ei ollut muutoksia viime vuoteen verrattuna.

Edellinen artikkeliPakistanin kirkon edustaja: Kristityt yhä ahtaammalla
Seuraava artikkeliPolitiikka säteilee ekumeniaan

Ei näytettäviä viestejä