Pakistanin kirkon edustaja: Kristityt yhä ahtaammalla

Torstaina Järvenpäässä päättyneeseen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyskumppanuusneuvotteluun osallistunut Pakistanin kirkon edustaja Reena Patrick kertoo Suomen vaikuttavan ”liiankin rauhalliselta ja hiljaiselta”.

– Kotona Pakistanissa me pelkäämme terrorismia, Patrick sanoo.

Rehtorina työskentelevä Patrick toimii myös kirkkonsa naistyön johtajana.

Kristittyjen ja muiden vähemmistöjen asema on 97-prosenttisesti islamilaisessa Pakistanissa vaikea. Vähemmistöjä vastaan tehdään hyökkäyksiä. Islamistien väkivalta kohdistuu Patrickin mukaan kuitenkin kaikkiin maan asukkaisiin.

– Heidän iskunsa kohdistuvat myös toisiin muslimiryhmiin. Pyrkimyksenä on islamilaisen sharia-lain käyttöön ottaminen ja pääseminen valtaan Pakistanissa, Patrick tiivistää.

Terrorismin ohella vähemmistöissä herättää pelkoa ja epäluottamusta Pakistanin jumalanpilkkalaki. Viime vuosina monia kristittyjä on aiheetta syytetty islamin tai sen profeetan Muhammedin pilkasta. Patrickin mukaan taustalla on usein mielivalta.

– Joskus voi olla niin, että kristityn naapurinsa kanssa aivan muusta riitelevä muslimi voi syyttää kristittyä myös profeetan pilkasta. Tuomarit pelkäävät islamistisia ryhmiä. Jos he tällaisessa tapauksessa jättävät kristityn tuomitsematta, ääritapauksissa he perheineen voivat itse joutua vainon kohteiksi.

Patrick toivoo, että länsimaiset kristityt muistaisivat pakistanilaisia uskonveljiään ja -sisariaan.

– Me kärsimme. Puhukaa meistä julkisuudessa enemmän. Pyydämme vain sympatiaa ja välittämistä, Reena Patrick sanoo.

Kuva: Jussi Rytkönen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliWimme joikaa Raamattua saamelaismessussa – Raamatun käännöstyö pohjoissaameksi käynnissä
Seuraava artikkeliTeologian opinnot houkuttelivat taas aiempaa useampia

Ei näytettäviä viestejä