Temppeliaukion kirkossa käynyt tänä vuonna ennätysmäärä vierailijoita

Temppeliaukion kirkossa on saavutettu kävijäennätys pääsymaksusta huolimatta. Vuoden loppuun mennessä kävijämäärän odotetaan kasvavan lähes 900 000 vierailijaan. Lokakuun loppuun mennessä kirkossa on käynyt jo noin 830 000 vierailijaa. Tässä luvussa eivät ole mukana konserteissa, messuissa ja kirkollisissa toimituksissa käyvät ihmiset.

Aiemmin kirkon kävijämäärä on ollut noin puoli miljoonaa vierailijaa vuodessa. Viime vuonna kävijöitä oli lähes 700 000, ja tänä vuonna tuo määrä ylitettiin jo loppukesästä.

Marraskuussa ja joulukuun alussa perjantaihin 8.12. saakka Temppeliaukion kirkkoon pääsee koodilla ”marraskuu” kaksi yhden hinnalla kirkon aukioloaikoina. Kirkon pääsymaksu on ollut tämän vuoden alusta kolme euroa. Töölön seurakunnan jäsenet, alle 18-vuotiaat ja voimassa olevan Museokortin haltijat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Kirkko on auki maanantaista lauantaihin kello 10–17 ja sunnuntaisin kello 12–17, paitsi toimitusten, esimerkiksi kasteen, aikana. Messuihin tiistaina kello 9 ja sunnuntaina kello 10 on aina vapaa pääsy.

Temppeliaukion kirkko rakennettiin vuonna 1969. Lähes siitä saakka se on ollut yksi Helsingin suosituimpia nähtävyyksiä ja merkittävä konserttipaikka. Viime vuosina kävijämäärät ovat vain kasvaneet.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliPiispa Salmi eutanasiapaneelissa: Joka paikkakunnalla pitäisi taata ihmisille turvallinen kuolema
Seuraava artikkeliEksegetiikkaa ja tulkintaa Raamatun äärellä – ”Paavali ei ollut tasa-arvon vaan tasa-armon mies”

Ei näytettäviä viestejä