Temppeliaukion kirkko avautuu yleisölle

Temppeliaukio

Tammikuusta asti remontissa ollut Temppeliaukion kirkko Helsingissä avataan keskiviikkona uudestaan yleisölle.

Loppiaisena kirkossa pidettiin juhlamessu, jossa vanhat Töölön ja Taivallahden seurakunnat yhdistyivät uudeksi Töölön seurakunnaksi. Heti seuraavana päivänä kirkko suljettiin peruskorjausta varten.

Töölön seurakunnan kirkkoherra Auvo Naukkarisen mukaan kevään remontti oli kirkon 40-vuotisen historian suurin. Seurakuntasalin ja teknisten tilojen korjaus jatkuu edelleen. Kokonaan valmista tulee juhannukseen mennessä.

– Ensimmäinen messu kirkkosalissa pidetään ensi sunnuntaina, mutta koska pihakivetys on vielä auki ja työt jatkuvat, vietämme juhlamessua vasta elokuun 28. päivä. Silloin kaikki kaupunkilaisetkin ovat palanneet lomiltaan, Naukkarinen sanoo

Remontissa on sekä kunnostettu vanhaa että rakennettu uutta. Esteettömyyttä parannettiin rakentamalla luiskia ja vanha virastohuone kunnostettiin morsiushuoneeksi. Urakasta olisi voinut tulla vielä suurempi, sillä kirkon pieneen seurakuntasaliin olisi louhimalla saatu lisää tilaa. Siihen eivät rahat tällä kertaa riittäneet. Tarkkoja kustannuspäivityksiä ei vielä ole tehty, mutta hankekehitysinsinööri Niko Parikan mukaan erillishankintojen kustannukset aiheuttavat paineita budjetissa pysymiselle. Suuria yllätyksiä ei kuitenkaan ole tullut vastaan.

Kevään aikana seurakunnan tilaisuudet järjestettiin Töölön kirkossa. Muutama messu pidettiin myös Kansallismuseossa, kuten oli tehty aiemmin 1950-luvulla. Kirkkoherra Naukkarisen mukaan museomessuissa oli väkeä salintäydeltä.

Temppeliaukion kirkko on eräs Helsingin suosituimpia matkailunähtävyyksiä. Aiemmin keväällä lehdissä herätti närää kaupungin päätös olla päästämättä turistibusseja kirkon viereen. Lokakuusta alkaen bussit jätetään parin korttelin päähän, ja turistit joutuvat kävelemään loppumatkan.

Naukkarisen mukaan seurakunta on mukautunut turistivirtaan. Hän korostaa kuitenkin, että kirkko rakennettiin 1960-luvulla kirkon perustyöhön evankeliumin julistamista, sakramentteja ja laupeudentyötä varten. Temppelinaukion kirkon matkailusuosio on kuitenkin noussut osaksi kirkon profiilia, ja Naukkarinen toivottaakin vierailijat tervetulleiksi.

– Kirkkosalin pinnat on pesty, penkit puunattu ja pehmusteet uusittu. Se näyttää taas hyvin freesiltä.

(Kuva: Wikipedia, nimimerkki Pertsaboy)

Edellinen artikkeliK ja k: Kolehtikapina kytee vieläkin Helsingin Kalliossa
Seuraava artikkeliKansanlähetyksen talous kiristyi

Ei näytettäviä viestejä