Tarja Halonen on Kauneimpien Joululaulujen suojelija

Presidentti Tarja Halonen on Kauneimpien Joululaulujen suojelija tänä vuonna. Halosen mielestä erityisesti vanhoissa joululauluissa yhdistyy mennyt ja nykyisyys. Ne vievät pois arjesta.

– Koulun joulujuhlat päättyivät aina vanhaan pyhiinvaeltajien lauluun Maa on niin kaunis. Siinä on ihan oma sävynsä ja upea ajatus vuosisatojen kierrosta. Ensimmäinen säkeistö on myös erityisen kaunis, kertoo Halonen, itsekin joulun lapsi, jouluaattona syntynyt.

Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti tänä vuonna kehitysmaiden äitien hyväksi. Halonen pitää kohdetta erittäin hyvänä. Teema liittyy hänen mukaansa luontevasti paitsi kristilliseen perinteeseen myös YK:n tavoitteisiin.

– Kehitysmaiden naiset ovat kahdenkertaisen ikeen alla olevia ihmisiä. Ensiksikin he asuvat kehitysmaassa. Toiseksi naiset ympäri maailmaa ovat näkymätön voimavara. Naiset tekevät erittäin paljon työtä. Äidit ovat myös koko yhteisönsä huolehtijoita. Heidän asemansa parantaminen on ehdottoman tärkeää.

Kansainvälisiä lauluja ja tekstiviestikolehti

Seurakuntien pyynnöstä tänä vuonna on koostettu myös kansainvälinen materiaali, joka koostuu joukosta julkaisuvapaita englannin-, saksan- ja ranskankielisiä joululauluja. Materiaalia löytyy Kauneimpien Joululaulujen verkkosivuilta, joilta halukkaat voivat printata sen käyttöönsä.

Joululaulutilaisuuden kolehdin voi maksaa myös tekstiviestillä. Ohjeet viiden tai kymmenen euron arvoiseen lahjoitukseen löytyvät lauluvihkon takakannesta.

Helsingin seudulla kymmenkunta seurakuntaa kokeilee myös maksupäätteen käyttöä kolehdinkeruussa.

Kuva: Joanna Lindén-Montes/ Suomen Lähetysseura

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKerttu Venäläinen ja eläkkeellä olon suvanto
Seuraava artikkeliUskonnon Bruce Lee: ”Luo oma uskontosi”

Ei näytettäviä viestejä