Tapani Rantala Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtajaksi

(Täydennetty) Herättäjä-Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi on tänään valittu Turun kristillisen opiston rehtori Tapani Rantala. Kesällä Nilsiässä herättäjäjuhlien yhteydessä pidetyssä vuosikokouksessa valittu yhdistyksen uusi hallitus piti ensimmäisen kokouksensa tänään Helsingin Seuratuvalla. Hallitus valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Rantalan. Hänen toimikautensa alkaa heti.

– Herännäisyydelle ja avaran armon liikkeelle on juuri nyt tilausta, sanoo Tapani Rantala Kotimaa 24:lle.

Rantala arvelee saaneensa johdettavakseen rikkaalla tavalla kirjavan, perinteikkään herätysliikkeen, joka käy avoimesti kohti uutta.

– Siionin virsien uudistaminen ja päivittäminen oli iso satsaus. Tämä on veisaava ja veisaamista opetteleva liike. Juuri nyt uskoa tulevaisuuteen löytyy. Ihmiset haluavat edelleen kokoontua yhteen, seuraliikkeelle ja yhteen tulemisille on tarvetta.

Entä minkälaiseksi körtiksi Rantala määrittelee itsensä?

– Olen lähtöisin Lapualta Etelä-Pohjanmaalta, mutta nyttemmin kaupungistunut ja eteläsuomalaistunut körtti. Koen läheiseksi sen herännäisyyden, joka on rajoja asettelematon, kyselevä ja ihmettelevä Siionin virsiä veisaava joukko. Herännäisyys on kirkkoa rakastava herätysliike. Rakennamme kirkkoa ja seurakuntaa. Rakkaus pitää sisällään sen, että on myös kriittistä sanottavaa

Herättäjä-Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat Rantalan lisäksi jatkavina jäseninä Kristiina Elenius (Nurmijärvi), Antto Joutsiniemi (Oulunsalo), Minna Kettunen(Lapinlahti) ja Outi Uusimäki (Oulu) sekä erovuoroisten tilalle valittuina uusina jäseninä Sanna Jukkola (Nivala), Elias Kvist (Kuopio), Mauno Nivala (Lahti) ja Pentti Lemettinen (Lapua).

Herättäjä-Yhdistyksen säännöissä hallituksen jäsenen toimikaudet on rajattu kolmeen, ja puheenjohtaja Jukka Hautalan (Ylivieska) kaudet täyttyivät Nilsiän vuosikokouksessa.

Juttua täydennetty 10.9. klo 9.20 Tapani Rantalan kommenteilla.

Kuva:Turun kristillinen opisto/Janne Peltonen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJehovan todistajista eronnut kirjailija: Sain rokotuksen uskontoa vastaan
Seuraava artikkeliVäitöstutkimus: Kuolemaan johtava ALS-sairaus ei vie elämältä mieltä – tuo usein elämään rukouksen

Ei näytettäviä viestejä