Tampereen Messukylän seurakunnan ovet avattiin kaikille pareille – ”Jokainen on tärkeä ja Jumalalle yhtä rakas”

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Tampereen tuomiokapituli teki 15.11. päätöksen Messukylän seurakunnan tilojen avaamisesta kaikkien avioliiton solmivien parien käyttöön. Asian valmistelijana ja esittelijänä toimi Tampereen piispa Matti Repo. Tuomiokapitulin päätös oli yksimielinen. Vaikka päätös oli yksimielinen, asiasta jätettiin yksi eriävä mielipide.

Aloitetta Messukylän seurakunnan tilojen avaamisesta kaikille pareille käsiteltiin jo 31.8. Tuolloin aloitetta käsiteltiin Messukylän seurakuntaneuvoston kokouksessa, mutta ratkaisuun ei päästy. Seurakuntaneuvoston äänestyksessä äänet jakautuivat 10-6, ovien avaamisen voitoksi. Seurakuntaneuvoston enemmistö puolsi ovien avaamista, mutta kirkkoherra vastusti. Näin ollen asia siirtyi Tampereen tuomiokapitulin ratkaistavaksi.

Tiedotteessaan tuomiokapituli kertoo, että aloitteessa on nähtävillä syvä hengellinen tarkoitusperä ja ”tilojen avaamisella halutaan sulkea kaikki seurakunnan yhteyteen”. Vaikka päätös koskeekin vain tilojen käyttöä ja kirkollisesta avioliittoon vihkimisestä päättää edelleen kirkolliskokous, päätöksessä todettiin, kuinka ”seurakuntien on syytä vahvistaa viestiä, jonka mukaan jokainen on tärkeä ja Jumalalle yhtä rakas. Siksi on myös edettävä sitä kohti, että kaikki avioliitolleen Jumalan siunausta pyytävät voidaan vihkiä kirkollisesti”.

Oikaisu 13.55: Lisätty lause: Seurakuntaneuvoston äänestyksessä äänet jakautuivat 10-6, ovien avaamisen voitoksi. Seurakuntaneuvoston enemmistö puolsi ovien avaamista, mutta kirkkoherra vastusti. Aiemmasta muotoilusta sai käsityksen, että enemmistö olisi äänestänyt ovien avaamista vastaan.

Juttuun lisättu 14:20 lause: Vaikka päätös oli yksimielinen, asiasta jätettiin yksi eriävä mielipide.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliTarvitaanko viimeinen, verinen Harmageddonin taistelu todella?
Seuraava artikkeliLähetysseura vähentää 42 henkilö­työvuotta vuoden 2025 loppuun mennessä

Ei näytettäviä viestejä