Tampereella väitellään sosiaaliturvan tulevaisuudesta

Osallistava sosiaaliturva eli sosiaaliturvan muuttaminen vastikkeelliseksi on keskustelun aiheena Tampereella järjestettävässä keskustelutilaisuudessa maanantaina 22. syyskuuta. Tilaisuuden paneelissa alustavat kansanedustajat Anna Kontula ja Harri Jaskari sekä THL:n tutkija Jouko Karjalainen ja sosiaalityön professori Jari Heinonen.

Väittelyn sosiaaliturvan tulevaisuudesta järjestävät yhdessä Tampereen seurakuntien yhteiskunnallinen työn, Tampereen työväenopiston ja Kuule köyhää -toimikunta.

Myös yleisölle tarjoutuu tilaisuus esittää omat mielipiteensä. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Kuule köyhää toimikunnan edustaja Risto Koivisto, jonka mukaan keskustelijat ovat yhtä mieltä siitä, että kyseessä oleva Sosiaali- ja työministeriön valmistelema uudistus on sosiaalipoliittisesti vuosikymmenen merkittävin.

– Tämä hanke jakaa poliitikot ja asiantuntijat kahteen leiriin. Kannattajat näkevät työpalvelun tarjoavan köyhille mahdollisuuden osallistua yhteiskuntaan. Vastustajat taas katsovat uudistuksen merkitsevän palkatonta pakkotyötä, Koivisto toteaa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEhdokkaan vakaumusta ei mitata
Seuraava artikkeliEsse: ”Riippuvuus läheisistä on keino suojautua”

Ei näytettäviä viestejä