Tällä Viikolla sattuvasti sanovat Timo Vihavainen, Pirjo Auvinen ja Matti Salomäki

Kuva: Gun Damén

”Putinin roviota ei vielä ole sytytetty. Hän voisi nyt huutaa uutena Kroisoksena Solonin nimeä ja tunnustaa, että tuhosi onnensa hybriksellään. Ehkäpä Kiinan Xi haluaisi näytellä nykyaikaisen Kyyroksen roolia ja pelastaa Putinin neuvonantajakseen?”

– Professori (emeritus) Timo Vihavainen blogissaan 24.4. arvioidessaan Arto Luukkasen uutuuskirjaa Putinin perukirja. Tarina Venäjän sekurokratian itsetuhosta Ukrainassa ja siitä, kuinka Suomi karkasi idän karsinasta Naton pilttuuseen.

”Ruotsin matkalla julkisuus muutti kuitenkin presidentin puolison lähinnä vaatepuuksi, jonka vaalea mekko ja hohtava iltapuku saivat vaatteista ymmärtävät haltioihinsa. Niissä nähtiin glamouria, kuninkaallista loistoa, niin ylisanoja ei säästelty. Mutta eikö ollut aika odotettavaa, että presidentin puoliso pukeutuu kauniisti, koska on aamusta iltaan valokeilassa? Eikö kaikki muu olisi ollut aika outoa? Ja vielä: tähän muottiinko haluamme pitkälle koulutetun ammatti-ihmisen seuraavaksi kuudeksi vuodeksi tunkea?”

– Ylen Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Pirjo Auvinen analyysissaan 24.4. presidenttiparin Ruotsin-vierailusta.

”Kansaamme uhkaa tänä aikaan kasvava polarisoituminen ja erilaiset vastakkainasettelut. Tässä tilanteessa kirkon ja herätysliikkeiden rooli voi olla kansaa yhdistävä mahdollisuus kokoontua yhteen etsimään yhteistä hyvää. Yhteen kokoontuminen, erilaisten ihmisten kokoontuminen laulamaan yhdessä, halki aikojen kantaneen Jumalan sanan ja sen lohdutuksen kuuleminen voivat olla yhdistämässä erilaisista elämäntilanteista tulevia ihmisiä. Vanhurskaus kansan korottaa sanoo vanha viisaus. Hengellinen toiminta voi parhaimmillaan toimia vastavoimana monenlaisten vastakkainasettelujen repiessä kansaa hajalleen ja erilleen.”

– Lapuan piispa Matti Salomäki Vaasan seudun rauhanyhdistyksen 80-vuotisjuhlassa 21.4.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Edellinen artikkeliTV-vinkki: Juutalaisuuden synty
Seuraava artikkeliIsraelin suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov: Israel on jatkuvan hyökkäyksen kohteena ja nyt on aika olla huolissaan antisemitismin kasvusta myös Suomessa

Ei näytettäviä viestejä