Suurin rakennusavustus Lappajärven kirkon korjaukseen

Kirkkohallitus myönsi täysistunnossaan 22.4. seurakunnille rakennusavustuksia yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Summa jakautui 21 eri hankkeelle kahdeksaan eri hiippakuntaan.

Suurimmat yksittäiset avustukset myönnettiin Etelä-Pohjanmaalle Lappajärven kirkon korjaukseen (314 000 euroa) ja Mikkelin hiippakuntaan Hirvensalmen seurakuntatalon remonttiin (225 800 euroa).

Seurakunnat hakevat rakennusavustuksia tyypillisesti kattojen korjauksiin ja lämmitysjärjestelmien uudistamiseen. Avustusta voi hakea pienempiinkin remontteihin, esimerkiksi kirkkosalin äänentoiston parantamiseen.

Kirkkohallituksen yliarkkitehti Antti Pihkala toteaa, että 1960- ja 70-lukujen rakennukset kaipaavat kipeimmin peruskorjauksia ja energiaremontteja.

Rakennusavustukset on tarkoitettu vähävaraisille seurakunnille, joissa on jo valmiiksi korkea kirkollisveroprosentti. Avustuksia myönnetään kaksi kertaa vuodessa. Tälle keväälle hakemuksia tuli 28, ja niistä hyväksyttiin 21.

Suurissa seurakunnissa ja yhtymissä on kiinteistöasioiden asiantuntemusta. Pieniltä seurakunnilta tätä osaamista usein puuttuu.

– Toisinaan joudumme hylkäämään hakemuksen puutteellisten suunnitelmien vuoksi. Pyrin tällöin antamaan neuvoja ja ohjeita. Mieluiten auttaisin jo etukäteen, Pihkala sanoo.

Pihkalan mukaan on erityisen tärkeää pitää huolta kiinteistöjen kattojen kunnosta.

Lisää aiheesta Kotimaa Prossa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEtelä-Sudania uhkaa Afrikan pahin ruokakriisi vuosikymmeniin
Seuraava artikkeliKHO: Tampereen haudanhoitosopimuksen irtisanominen laiton

Ei näytettäviä viestejä