Etelä-Sudania uhkaa Afrikan pahin ruokakriisi vuosikymmeniin

Neljä kuukautta kestäneet väkivaltaisuudet ovat ajamassa Etelä-Sudania Afrikan mantereen suurimpaan ruokakriisiin sitten 1980-luvun. Elintarviketilanne on erittäin huono maassa uudelleen puhjenneiden väkivaltaisuuksien vuoksi.

YK:n ruoka- ja maatalousjärjestön FAO:n mukaan seitsemää miljoonaa ihmistä uhkaa ruokapula ja yli miljoonaa suoranainen nälänhätä. Kirkon Ulkomaanavun mukaan ruoka-avun jakaminen muuttuu sadekauden myötä liki mahdottomaksi. Myös kylvöt pitäisi aloittaa ennen kahden seuraavan kuukauden aikana alkavaa sadekautta.

– Silloin siementen pitäisi olla maassa. Sadekauden aikana jopa neljä viidesosaa Etelä-Sudanista muuttuu kulkukelvottomaksi. Tietä pitkin ei pysty liikkumaan lainkaan, ja lentokuljetuksetkin ovat hankalia, Kirkon Ulkomaanavun maajohtaja Oskari Rantala kuvailee Jubasta.

Kirkon Ulkomaanapu on uuden konfliktin puhkeamisen jälkeen jakanut ruoka-apua 5 600 maansisäiselle pakolaiselle Mundrin alueella Lounais-Sudanissa. Yli kahdeksansataa pakolaistaloutta saa ensihätään maissijauhoja, papuja, suolaa, öljyä ja sokeria. Lisäksi pakolaisille on jaettu siemeniä ja työkaluja, jotta he voisivat päästä itse viljelyn alkuun.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliIL: Katolinen kirkko hävisi kiistan yökerhon nimestä
Seuraava artikkeliSuurin rakennusavustus Lappajärven kirkon korjaukseen

Ei näytettäviä viestejä