Susanna Halla valittiin kirkkoherraksi Imatralle, jossa rajan tilanne näkyy lisääntyvänä diakonia­työn tarpeena

Susanna Halla valittiin Imatran seurakunnan kirkkoherraksi kolmen hakijan joukosta. Kuva: Heidi Kvist/Imatran seurakunta

Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta Susanna Halla, 32, sanoo. Imatran seurakunnan kirkkovaltuusto valitsi hänet viime viikolla seurakunnan kirkkoherraksi kolmen hakijan joukosta.

Muut hakijat olivat Lappeenrannan seurakuntayhtymässä vs. oppilaitospastorina työskentelevä Pirkko Hänninen ja Hangon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Johannes Tikka. Halla sai 25 ääntä ja Johannes Tikka yhden äänen. 

Halla työskentelee tällä hetkellä Imatralla seurakuntapastorina. Virkaanasettaminen tapahtuu jossain vaiheessa syksyllä, päivämäärää ei ole vielä sovittu.

Esimieskokokemusta hän on saanut toimittuaan Imatran seurakunnan vt. kappalaisena vuoden ajan sekä yleisen seurakuntatyön työalajohtajan viransijaisena.

Halla sanoo, ettei hänellä ole yksittäistä kirkkoherraa esikuvana.

– Olen oppinut tärkeitä asioita kaikilta heiltä, joiden seurakunnissa olen työskennellyt pappina tai kesäteologina.

Johtajuudessa hän pitää tärkeänä kuuntelemista, työtovereihin luottamista ja työnteon mahdollistamista niin että kaikkien potentiaali pääsee käyttöön.

Itseään hän kuvailee sanoilla ihmisläheinen, asioihin perehtyvä ja aikaansaava.

KOTOISIN HALLA on Pornaisista Porvoon läheltä. Hän sanoo lapsuudenkotinsa olleen tavallinen luterilainen perhe.

– Kiinnostuin riparin myötä seurakunnasta ja olin mukana isosten toiminnassa, jota Pornaisissa kutsuttiin Innostajat-toiminnaksi, sekä pidin pyhäkoulua. Lukioaikana pappeus alkoi tuntua mahdolliselta.

Hän aloitti opinnot teologisessa tiedekunnassa heti lukion jälkeen, valmistui vuonna 2016 ja sai ensimmäisen papin paikan Joutsenosta. Imatralla Susanna Halla aloitti vuonna 2018 saatuaan sieltä vakituisen paikan.

– Kotiuduin hyvin Etelä-Karjalaan, elämä on asettunut täällä uomiinsa.

Halla asuu Rautjärvellä, noin 50 kilometrin päässä Imatralta, puolisonsa, bordercollie-koiran ja kahden kissan kanssa.

– Vapaa-aikanani liikun mielelläni metsässä koiramme kanssa, pidän myös marjastamisesta ja sienestämisestä. Pelaan sulkapalloa ja lautapelejä. Nautin tavallisesta arjesta, työn ja vapaan vuorottelusta.

Herätysliikkeistä mikään ei ole Hallalle muita läheisempi, mutta hän kertoo suhtautuvansa niihin myönteisesti.

Hän on valmis vihkimään samaa sukupuolta olevia ihmisiä avioliittoon, mutta odottaa siihen liittyvää kirkolliskokouksen päätöstä.

Alvar Aallon suunnitteleman Kolmen Ristin kirkon remontin lisäksi ajankohtaisia asioita Imatralla on Venäjän tilanne ja kiinni oleva raja.

– Venäjän tilanne on vaikeuttanut yritystoimintaa ja lisännyt työttömyyttä, osa yrityksistä on mennyt konkurssiin. Vaikutukset näkyvät diakoniatyön tarpeen lisääntymisessä.

Susanna Halla korostaa myös Imatran alueen hyviä puolia, muun muassa karjalaisen luonteenlaadun näkymistä iloisuutena. Hallan mukaan sanonta ”ilo pintaan, vaikka sydän märkänis”, kuvaa hyvin imatralaista asennetta.

–  Seurakunnalla on vireää toimintaa ja se on esillä erilaisissa tapahtumissa. Pidämme vahvasti esillä toivon ja ilon viestiä. Meillä on hyvä yhteistyö kaupungin ja eri toimijoiden kanssa.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJo joutui armas aika ja Alavan seurakunnan uusin ajankohtainen musiikkivideo
Seuraava artikkeliSota tuhoaa myös ympäristöä – neljännes Ukrainan pinta-alasta on miinoitettu tai saastunut

Ei näytettäviä viestejä