SuomiAreenassa pääsee tapaamaan piispoja ja kirkon tilaisuuksissa puhutaan vapaudesta

SuomiAreena on tänä vuonna siirtynyt PoriJazzien yhteydestä kesäkuun puolelle. Porin kaduilla kuhistaan siis yhteiskunnallisten ajankohtaisten keskustelujen parissa 27.–30.6.

Myös kirkko on mukana tapahtumassa Porin seurakuntayhtymän, Turun hiippakunnan, Kirkkohallituksen ja Kotimaan voimin. Kirkon järjestämissä tilaisuksissa kunnioitetaan uskonnonvapauden 100-vuotisjuhlavuotta.

Porin seurakuntayhtymän väki päivystää tiistaista perjantaihin kansalaistorilla ja Kirkkoveneellä. Kirkon teltalla voi käydä juttelemassa ja vaihtamassa ajatuksia joka päivä.

– Vapautta ei voi olla ilman kokemusta siitä, että on turvassa. Meidän yhteiskunnassamme toimivien instituutioiden, myös kirkon, tehtävä on rakentaa turvaa, toivoa ja luottamusta siihen, että me voimme yhteiskuntana paitsi selviytyä vaikeista ajoista, myös kukoistaa ja olla onnellisia. Näitä asioita haluamme pitää esillä myös SuomiAreenassa, kirkon SuomiAreena-projektipäällikkö Stiven Naatus toteaa.

Piispat ovat perinteisesti olleet kirkon anti SuomiAreenalle, ja niin on nytkin. Kirkon teltalla voi kahvitella klo 10–11 keskiviikkona Kaisamari Hintikan, torstaina Jari Jolkkosen ja perjantaina Mari Leppäsen kanssa.

Myös Sacrum-Kotimaa Oy:n toimitusjohtaja Kati Kinnunen on tavattavissa kirkon teltalla tiistaina klo 10–11 ja Kotimaan päätoimittaja Freija Özcan torstaina klo 10–11.

Piispojen iltahetkissä Keski-Porin kirkossa tiistaista torstaihin klo 19 Mari Leppänen, Kaisamari Hintikka ja Jari Jolkkonen keskustelevat vapaudesta erilaisista näkökulmista vierainaan kaupunginjohtaja Lauri Inna, kirjallisuus- ja taidekriitikko Aleksis Salusjärvi ja Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

Iltaporisemaan piispojen kanssa virsien lomassa pääsee keskiviikkoiltana klo 20.30 Museo Cafessa.

Kirkon isompia keskustelufoorumeita pääsee seuraamaan tiistaina ja perjantaina. Joonas Nordman juontaa häpeää ja ulkopuolisuuden tunnetta käsittelevän Erilainen Mingle -tilaisuuden tiistaina 27.6. klo 11.30 Keski-Porin kirkossa. Tilaisuuden suojelijana on presidentti Tarja Halonen.

Yhteisvastuukeräys ja Aseman lapset ry järjestävät tiistaina 27.6. klo 16.00 paneelin aiheesta miksi 13-vuotias haluaa tappaa. Paikkana on Porin kaupungintalon pihan lava.

Perjantaina 30.6. klo 13 on Raatihuoneenpuiston lavalla kirkon paneelikeskustelu aiheesta mitkä vapaudet tarvitsevat puolustajaansa vuonna 2023. Keskustelemassa ovat Kriisivalmiusjärjestön puheenjohtaja Ujuni Ahmed, ulkoministeri Pekka Haavisto, Ulkopolittisen instituutin johtaja Mika Aaltola sekä piispa Mari Leppänen. Keskustelun juontaa toimittaja Laura Friman.

Freija Özcan

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMonet seurakunnat ovat mukana Prideilla
Seuraava artikkeliAnjalankosken uusi kirkkoherra Johanna Pesonen: ”Monipuolinen hengellisyys tarkoittaa minulle myös sitä, että eletään tässä hetkessä”

Ei näytettäviä viestejä