”Suo rauhaa kaikkiin kouluihin” – piispat ilmaisivat osanottonsa ja surunsa Vantaan kouluampumisesta

Suomea on järkyttänyt tiistaina 2.4. tieto Vantaan Viertolan koulussa tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta. Kello 13 pidetyn poliisin tiedotustilaisuuden mukaan kuolonuhreja on yksi ja loukkaantuneita kaksi.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ja seurakunnat ovat ilmaisseet kautta Suomen suruvalittelunsa ja järkytyksensä tapahtuneesta. Arkkipiispa Tapio Luoma rukoili Facebook-päivityksessään: ”Suo rauhaa kaikkiin kouluihin, sekä lasten ja nuorten elämään”.

”Voimia lapsille, vanhemmille ja opettajille” toivoi myös vantaalaisten oma piispa, Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo

Myös muu piispakunta ja monet kirkolliset toimijat osallistuivat surusvalitteluin. 

TIKKURILAN SEURAKUNTA kertoo tiedotteessaan, että Tikkurilan kirkko on auki hiljentymistä varten kello 21 asti. Kello 19 kirkossa järjestetään hartaustilaisuus. Tikkurilan seurakunnan päivystävän papin puhelinpäivystys keskustelua varten on auki ma-pe klo 12-15. 

Edellinen artikkeliArkkipiispa Tapio Luomaa tentataan Piispan kyselytunnilla 3.4. Radio Deissä
Seuraava artikkeliTikkurilan kirkkoherra Janne Silvast Vantaan kuolemaan ja loukkaantumisiin johtaneesta kouluampumisesta: ”Erittäin syvä osanottoni kaikille”

Ei näytettäviä viestejä