SRK:n johtokunnan puheenjohtajan tehtävät viime keväänä jättänyt Matti Taskila on menehtynyt

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) johtokunnan puheenjohtajana viime vuoteen asti toiminut Matti Taskila menehtyi 2.3. Hän oli kuollessaan 67-vuotias.

Kannuslainen Matti Taskila toimi SRK:n puheenjohtajana vuodesta 2017, mutta joutui eroamaan viime keväänä vaikean sairauden vuoksi.

Kotimaan haastattelussa tultuaan valituksi puheenjohtajaksi hän sanoi, ettei puheenjohtajuus ole ihan niitä helpoimpia tehtäviä.

– En ole pyrkinyt tähän tehtävään, mutta luotan siihen, että Jumala antaa minulle sen hoitamiseen tarvittavan viisauden ja välineet.

AMMATILLISEN ELÄMÄNTYÖNSÄ Taskila teki opettajana ja rehtorina.

Taskila toimi elämänsä aikana monissa luottamustehtävissä. Hän oli Kannuksen kaupunginvaltuustossa ja seurakunnan kirkkovaltuustossa.

Kirkolliskokouksen jäsen Taskila oli toista kautta. Hän oli toiminut vanhoillislestadiolaisena maallikkosaarnaajana 1980-luvulta lähtien.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys on perustettu vuonna 1906. Se tukee vanhoillislestadiolaisten jäsenyhdistystensä toimintaa, tekee lähetystyötä, järjestää leirejä sekä harjoittaa julkaisutoimintaa.

Matti Taskilan hautaan siunaaminen toimitetaan Kannuksessa lauantaina 1.4.2023.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Tähtäimessä on mestaruus” – Helsingin seurakuntayhtymän ylläpitopäällikkö Mika Hirvonen on tuttu näky treenisalilla
Seuraava artikkeliSuurlähettiläs emerituksen mielestä luonnontuhontaan pitäisi suhtautua kuin kansanmurhaan

Ei näytettäviä viestejä