”Seurakunnan tulee olla turvasatama” – Pasi Riepponen valittiin Sammonlahden kirkkoherraksi

Sammonlahden seurakuntaneuvosto valitsi yksimielisesti Pasi Riepposen Sammonlahden kirkkoherraksi viiden hakijan joukosta. Riepponen kertoo olevansa todella iloinen päätöksestä.

– Tältä pohjalta on hyvä lähteä työskentelemään yhdessä!

Riepponen on toiminut pappina kymmenen vuoden ajan.

– Aloitin pappisurani Heinolan seurakunnasta, mistä siirryin muutamaksi vuodeksi Helsinkiin. Täällä Lappeenrannan alueella olen nyt palvellut neljän vuoden ajan.

Sammonlahden seurakunnassakin Riepponen on ehtinyt työskentelemään jo aiemmin.

– Toimin Sammonlahdessa vuoden verran pappina korona-aikaan. Siksi on nyt hienoa päästä tutustumaan seurakuntalaisiin paremmin ilman epidemian aiheuttamia rajoitteita.

SAMMONLAHDEN SEURAKUNTAAN kuuluu vähän alle 8000 jäsentä. Riepponen kuvailee Sammonlahtea eräänlaiseksi lähiöseurakunnaksi.

– Sammonlahti on Lappeenrannan monikulttuurisin alue. Monet erot ovat suuria. Täältä löytyy Saimaan rannassa seisovia miljoonataloja sekä kaupungin vuokra-asuntoja ja kaikkea siltä väliltä. Se tuo omat haasteensa.

Riepponen toteaa, että diakoninen työote on erityisen olennainen.

– Jokaista tulee kuitenkin kohdella tarpeineen yksilönä.

RIEPPONEN PITÄÄ hyödyllisenä sitä, että tuntee jo etukäteen monia työntekijöitä ja luottamushenkilöitä.

– Se helpottaa sopeutumisessa ja uuden työn opettelemisessa.

Riepponen kertoo, että Sammonlahdessa on aiemminkin riittänyt rohkeutta kokeilla uusia toimintamuotoja.

– Aina kannattaa kokeilla uutta! Meidän täytyy löytää uusia tapoja kohdata ja kutsua ihmisiä. Monet ovat vieraantuneita kirkosta ja kristinuskon tuntemus on koko maassa heikentynyt. Tämä on valtakunnallinen haaste.

Riepponen toivoo, että ihmiset näkisivät seurakunnan turvasatamana, johon saa tulla ilojensa ja surujensa kanssa jakamaan elämänsä merkkihetkiä.

– Se on tärkein tavoite.

PASI RIEPPONEN on naimisissa ja hänellä on kolme tytärtä. Vapaa-aikanaan hän harrastaa urheilua, katselee elokuvia ja viettää aikaa perheensä kanssa.

– Lisäksi soittelen välillä kitaraa, jotta voin tarvittaessa säestää yhteislauluja.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirja-arvio: Runojen ystävää hellitään nyt hienoilla runokirjoilla, joissa käsitellään ikuisuuskysymyksiä
Seuraava artikkeliMysteerikuva: On kesä ja kesäseurat, mutta mitkä seurat ja missä?

Ei näytettäviä viestejä