Seksioppaan tehneiden kanssa aiotaan neuvotella

tosi rakkaus odottaa205

Sexpo-säätiö on katsonut oppaan vaarantavan nuorten seksuaalista hyvinvointia. Sexpo-säätiö kiinnittää huomiota siihen, että vihkosessa opetetaan seksin ennen avioliittoa olevan syntiä ja että myös itsetyydytykseen viitataan syntinä.

Tosi rakkaus odottaa -vihkosen vuonna 2012 julkaistun uuden kymmentuhantisen painoksen toteutuksesta ja tilausten toimituksesta vastaa Nuotta-nuortenmedia, jonka takana on Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Kansanlähetys sekä OPKO. Mukana vihkoa toteuttamassa ja kampanjassa on moni muukin toimija.

Kirkkohallituksessa rippikoulutyöstä vastaava työalasihteeri Jarmo Kokkonen toivoo, että kampanjan kirkolliset toimijat järjestäisivät kirkkohallituksen edustajien kanssa keskustelun aiheesta. Kokkonen on lähestynyt asiassaan esimiestään, muttei osaa vielä sanoa, milloin mahdollinen keskustelu toteutettaisiin.

– En ajattele neuvottelua kontrollinäkökulmasta. Meillä ei ole mitään mahdollisuutta sanoa Nuotta-medialle, mitä he saavat julkistaa ja mitä eivät. Mutta kun kysymykset kampanjasta päätyvät meille kirkkohallitukseen, voisimme tässä kohtaa rakentaa kirkon ykseyttä ja yhteyttä.

Jarmo Kokkonen ei tiedä, kuinka moneen luterilaisen kirkon rippikouluun kampanjavihkosta on mahdollisesti päätynyt. Kokkonen on aiemmin lausunut Turun Sanomille, ettei opas olisi kirkon linjan mukainen.

Miten kirkon rippikoulutyössä pitäisi suhtautua esiaviolliseen seksiin?

– Yksiselitteistä kyllä tai ei -vastausta ei ole. Kanta on se, että näistä keskustellaan nuorten kanssa ja nuoret saa eväitä omaan pohdintaansa kristillisestä perinteestä käsin. He itse tekevät omaa elämäänsä koskevat päätökset ja keskustelevat niistä myös vanhempiensa kanssa. Vanha ihanne siitä, että sukupuolielämä kuuluu pelkästään avioliittoon, on mahdollinen eikä se ole auttamattoman vanhanaikainen, mutta samalla kertaa emme voi asettaa nuorille vaateeksi, että se olisi ainoa mahdollinen tapa toimia vastuullisesti. Vastuullisuus, toisen huomioonottaminen, lähimmäisenrakkaus ja toisen kunnioittaminen ovat ne periaatteet, Jarmo Kokkonen sanoo Kotimaa24:lle.

Entä miten kirkon rippikoulutyössä olisi hyvä vastata kysymyksiin itsetyydytyksestä?

– Sen leimaaminen synniksi on tarpeetonta kategorisointia. Kysymys on nuoren omaan ruumiillisuuteen tutustumisesta ja itsemääräämisoikeudesta. Hyödytöntä spekuloida sillä, missä tilanteessa se mahdollisesti on tai ei ole syntiä.

Lue myös: Sexpo katsoo seksioppaan vaarantavan nuorten seksuaalisen hyvinvoinnin

Edellinen artikkeliEnsimmäiset Vihreät isoset saivat koulutusta Lohjalla
Seuraava artikkeliKMN siivosi sovituksen pois lähetysjulkilausumastaan

Ei näytettäviä viestejä