Scorseselta jesuiitta-aiheinen elokuva

Martin Scorsese ohjaa uskonnollisia teemoja käsittelevän elokuvan. Yhdysvaltalaisen ohjaajan seuraava elokuva Silence kertoo 1700-luvulle sijoittuvan tarinan lähetystyötä Japanissa tekevistä jesuiitoista.

Asiasta kertoivat muun muassa
Religion News Service
(RNS) ja
Variety
.

Scorsese tunnetaan erityisesti elokuvista Taksikuski, Mafiaveljet ja Nikos Kazantzakisin romaaniin perustuvasta Kristuksen viimeisistä kiusauksista.

Amerikan italialainen Scorsese on saanut lapsuudessaan tiukasti katolilaiseen perinteeseen pohjaavan kasvatuksen. Hän on käsitellyt suhdettaan katolilaisuuteen useissa haastatteluissa. Lisäksi katoliseen kirkkoon liittyvät teemat ovat olleet esillä hänen elokuvissaan.

Hollywoodissa on tuotettu viime vuosina useita Raamattuun ja uskonnollisiin aiheisiin liittyviä elokuvia. Osa on ollut evankelikaalitaustaisten ohjaajien uskonnollista sisältöä ajavia elokuvia kuten Son of God ja God is Not Dead, kertoo RNS.

Alkuvuodesta ensi-iltansa sai Darren Aronofskyn vedenpaisumuskertomusta mukaileva Noah. Syksyllä puolestaan esitetään Ridley Scottin
Exodus. Molemmat elokuvat ovat Silencen tapaan nimekkäiden näyttelijöiden tähdittämiä. Nooaa esitti Russel Crowe ja Exoduksen Moosesta Christian Bale. Scorsesen elokuvan yhdessä pääosista nähdään Liam Neeson.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliThe Guardian: Onko humanismi uskonto?
Seuraava artikkeliSadinmaalle oma radio-ohjelma

Ei näytettäviä viestejä