Sadinmaalle oma radio-ohjelma

Kirkkokriittisistä kannanotoistaan tunnettu pastori Kai Sadinmaa aloittaa oman ohjelmansa Radio Ravussa syyskuun ensimmäisellä viikolla. Mistään vaalityöstä ei ole kyse, pastori vakuuttaa.

Ohjelman nimi on Sadinmaan tuoreen kirjan tavoin Kymmenen käskyä. Se pyörii pitkään kevääseen saakka. Ohjelma kuullaan keskiviikkoisin kello 13 alkaen. Pastori kutsuu ohjelmaansa kiinnostavia vieraita.

Mikä viestiä ohjelmalla viet?

– Samaa linjaa, jota kirjoituksissani olen tuonut esiin, haastan valtaa ja hegemoniaa yhteiskunnassa. Aion katsoa syrjään ja sivuun ja nostaa esiin asioita, joiden pitäisi saada huomiota. Myös jotain kirkollistakin varmaan tulee, vaikka ohjelma on profiililtaan enemmänkin yhteiskunnallinen.

Radio Ravun perustaja ja päätoimittaja Timo Uusi-Kerttula odottaa keskustelunavauksia ja kriittisyyttä.

– Radio Rapu on politiikan ja talouden puheradio. Myös Kain ohjelma on ainakin politiikkaa, koska uskonto on politiikkaa ja minun mielestä pelkästään sitä, Uusi-Kerttula sanoo.

Kotimaa24 uutisoi hiljattain, että Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki tahtoo Sadinmaan puolueensa eduskuntavaaliehdokkaaksi. Sadinmaa harkitsee. Uusi-Kerttulan oma tausta taas on kokoomusnuorissa. Mitä jos Sadinmaa käyttäisi ohjelma-aikaansa myös eduskuntavaalikampanjointiin?

– Tottakai. Meillä tulee muitakin eduskuntavaaliehdokkaita täällä olemaan. Olen tietoinen tästä. Ja olen tyytyväinen, että ihmiset pystyvät pidemmän kaavan mukaan tekemään vaalityötään, Uusi-Kerttula yllättää.

Sadinmaa kuitenkin vakuuttaa, että mistään vaalityöstä ei takuulla ole kyse.

– Ei herrajumala vaalityötä, tämä on ihan oma juttu, hän sanoo ja muistuttaa, ettei edes tiedä, onko lähdössä ehdolle.

Radio Rapu kuuluu pääkaupunkiseudulla taajuudella 102,0 MHz. Syyskuussa saatavan uuden lähettimen jälkeen potentiaalisia radiokuulijoita on 1,5 miljoonaa. Netissä radio kuuluu kaikkialla.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliScorseselta jesuiitta-aiheinen elokuva
Seuraava artikkeli”Ruotsin kirkko (puhdasoppinen)” ei käy uskonnollisen yhteisön nimeksi

Ei näytettäviä viestejä