Sattuvasti sanottu: Tällä viikolla sanotaan Palestiinasta, turvallisesta tilasta ja tyhjän panttiudesta

Woke-kulttuuri on viime aikoina selvästi hiipunut: kun maailmalla soditaan, valitus mikroaggressioista, valkoisten joogatunneista ja jatkuvat sensuurivaatimukset tuntuvat jopa naurettavilta. Myös ilmastokriisi on siirtynyt uutisissa ainakin hetkellisesti taka-alalle. Tilalle on tullut uusi trendi: Palestiina. Konflikti on tarpeeksi etäinen, sekava ja tunteita herättävä, joten se tarjoaa täydellisen alustan osoittaa omaa moraalista ylemmyyttä ilman, että täytyy aidosti ymmärtää syvällisesti alueen historiaa ja tilannetta.

Toimittaja Sanna Ukkola Iltalehden kolumnissa 23.5.

Nuoruudessani ei kyselty turvallisten tilojen perään. Johtuiko se siitä, että olimme turvallisessa tilassa? Nyt maailma on muuttunut yhä sairaammaksi. Hyvinvointiyhteiskuntamme on romahtamassa. Kaikkialla vaanii erilaisia uhkia. Ehkä nuoret loukkaantuvat niin helposti ja kontrolloivat muitten puheita, koska haluavat hallita ahdistustaan edes jollain tavalla.

Kirjailija Anna-Leena Härkönen Avun kolumnissa 18.5.

Pelkkä tyhjän panttina oleminen ja ympäristön katseleminen tuntuu nykyään palkitsevammalta ajankäytöltä kuin puhelimen ruutu. Silti kamppailua on jatkettava. Puhelin polttaa edelleen taskussa.

Maaseudun tulevaisuuden graafikko Timo Filpus yrittää irtautua kännykästä, Maaseudun tulevaisuus 22.5.

Edellinen artikkeliRock-ikoneita Tampereen Kalevan kirkossa – Kuka saa olla Jumalan kuva? 
Seuraava artikkeliKirkon mediasäätiö jakoi 104 000 euroa tukea: mukana tarinaa Jeesuksesta, dokumentti Jaakko Löytystä ja podcast Mitä helvettiä

Ei näytettäviä viestejä