Sastamala Gregoriana saa taas Pyhän Marian kirkon holvit kaikumaan vanhaa musiikkia

Vanhan musiikin festivaalia Sastamala Gregorianaa vietetään 13.–16. heinäkuuta. Tapahtumapaikkoina ovat Sastamalan Pyhän Marian kirkko, Villa Royalin huvila, Vanhakylä gård sekä Tyrvään pappila.

Vanhalla musiikilla tarkoitetaan yleensä musiikkia vuosilta 500–1750. Sen keskeiset tyylilajit ovat keskiaikainen renessanssi- ja barokkimusiikki.

Festivaalin ohjelma koostuu konserteista, päivällisistä Tyrvään pappilassa ja luennosta, joka käsittelee Pyhän Marian kirkon akustiikka ennen ja nyt. Kirkko on niitä harvoja vielä jäljellä olevia kirkkoja, joissa on maalattia.

Tänä vuonna festivaaleilla esiintyvät festivaalien taiteellinen johtaja Michael Fields, Roberto Balconi, Timo Peedu, Ensemble Parlamento, Trio Origo, Héloïse Bernard & Linarol Consort, Jussi Lehtipuu & Petra Somlai, Cantus Alaudae, Gaia-kvartetti ja Cappella Imperiale & Pirkanmaan Barokki.

Sastamala Gregorianaa on vietetty vuodesta 1995 lähtien. S

Neuvottelun tuloksena syntyi päätös vanhan musiikin päivien järjestämisestä seuraavana vuonna 30.7.-3.8.1996.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPohjoismaiden suurin hyvinvointifestivaali on rakkauden asialla
Seuraava artikkeliKuinka löytää haudalle? Useat nettipalvelut avustavat nyt haudalla kävijän oikeaan paikkaan

Ei näytettäviä viestejä