Kuinka löytää haudalle? Useat nettipalvelut avustavat nyt haudalla kävijän oikeaan paikkaan

Näin kesäisin lomalaiset ja muut matkaajat kiertävät usein myös edesmenneiden sukulaisten, ystävien ja muiden vainajien haudoilla. Monelle Suomea kiertävälle reissaajalle kaivatun ihmisen haudalla pysähtyminen on olennainen osa matkaa.

Monissa seurakunnissa on viime vuosina havahduttu siihen, että hautapaikat eivät kuitenkaan aina ole ihmisillä tuoreessa muistissa. Hautausmaatyöntekijätkään eivät aina ole paikan päällä auttamassa eikä tieto päivitettyä. Siksi yhä useammassa seurakunnassa ja yhtymässä on otettu käyttöön hautausmaavierailijoita auttava palvelu, jossa voi etsiä hautapaikan kartalta vainajan nimellä hakien.

LAAJIN YHDISTETTY hautahaku löytyy osoitteesta hautahaku.fi, jonne on koottu yli 810 000 hautapaikan tiedot. Mobiiliystävällinen sivusto pitää sisällään Espoon, Helsingin, Kuopion, Porin, Tampereen ja Vaasan seurakuntayhtymien sekä Hyvinkään, Seinäjoen ja Ylöjärven seurakuntien hautaismaiden hautapaikkatiedot.

Mobiiliystävällisen hautakartan ovat kehittäneet myös Turun seurakuntayhtymä ja Jyväskylän seurakunta, joiden yhteiseen hautakartta-palveluun pääset tästä. Oma hautahakupalvelu löytyy myös Vantaan seurakunnilta.

Monella muulla paikkakunnalla on saatavana tietoa merkkihenkilöiden tai esimerkiksi sankarivainajien haudoista, mutta yleinen hakuohjelma vielä uupuu. Mikäli hautapaikkaa ei löydy, kannattaa tällöin rohkeasti kääntyä seurakuntien puoleen.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSastamala Gregoriana saa taas Pyhän Marian kirkon holvit kaikumaan vanhaa musiikkia
Seuraava artikkeliBidenin vierailu ei aiheuta muutoksia Helsingin tuomiokirkon edustalle

Ei näytettäviä viestejä