Sankarivainajien muistolehto siunataan Laatokan Petäjäsaaressa

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen toimittaa tiistaina sankarivainajien muistolehdon siunaamisen Laatokan Petäjäsaaressa.

Petäjäsaaressa kaatui 117 miestä kahdeksassa tunnissa maaliskuun 6. päivänä 1940. Kaatuneista oli nilsiäläisiä 23 ja rantasalmelaisia 46. Rantasalmelaisten menetys oli suurin yhtenä päivänä yhtä paikkakuntaa koskeva tappio talvisodan aikana.

Laatokan jäätä pitkin tuli 7 000 neuvostosotilasta ja 34 panssarivaunua. Suomalaissotilaita Petäjäsaaressa ja lähisaarissa oli noin 400. Avun lähettäminen oli mahdotonta ja saarelta poistuminen äärimmäisen vaikeaa sivustatulen vuoksi. Petäjäsaareen kaatuneet jäivät kentälle.

Piispa Häkkisen puolison setä oli yksi niistä nilsiäläisistä, jotka kaatuivat taistelussa ja jäivät sinne. Vainajia ei löydetty jatkosodankaan aikana. Neuvostosotilaat olivat upottaneet ruumiit Laatokkaan tai hävittäneet ne muuten.

Nilsiäläiset ja rantasalmelaiset ovat nyt saaneet rakennettua Laatokan koilliskulmassa sijaitsevaan Petäjäsaareen muistolehdon ja sen siunaamiseen osallistuu noin 60 ihmistä näiltä paikkakunnilta.

Piispa Häkkistä Petäjäsaaren sankarivainajien muistolehdon siunaamisessa avustavat Rantasalmen seurakunnan kirkkoherra Jussi Leppäniemi ja kanttori Pekka Rönkkönen.

Edellinen artikkeliSaattojoukot pienentyneet myös Suomessa
Seuraava artikkeliRäsäsen puheesta kirkolle miljoonatappiot

Ei näytettäviä viestejä