Salassa syntynyt ekumeeninen kannanotto pakkopalautuksia vastaan kerännyt yli 2 700 allekirjoitusta

Facebookissa olleen salaisen ryhmän kautta 2 743 eri kirkkokuntiin kuuluvaa on allekirjoittanut kannanoton turvapaikanhakijoiden ihmisyyden puolesta ja pakkopalautuksia vastaan. Ryhmän yhteyshenkilöitä ovat olleet Miika Ahola, Patrik Hagman, Martta Pietarinen ja Marjaana Toiviainen.

Kannanotossa vaaditaan, että ”Suomi noudattaa oikeusvaltion periaatteita, kunnioittaa ihmisoikeuksia ja osoittaa tarvittavan tuen hädänalaisille”.

Allekirjoituksia kerännyt Facebook-ryhmä on ollut salainen, koska sen ylläpitäjät halusivat välttyä häiriköinniltä. Sitäkin on sivustolle ja allekirjoituksiin tullut, mutta ei niin laajasti kuin pelättiin. Ryhmään on liittynyt tai sinne on liitetty yli 12 000 ihmistä.

Kannanotto on haluttu julkistaa pääsiäisen kolmen suuren pyhän, kiirastorstain, pitkäperjantain ja pääsiäisen alkaessa.

”Ne muistuttavat meitä kristittyjen tehtävästä palvella, rukoilla ja kantaa ristiä; siitä että Jeesus kärsii kärsivän rinnalla ja kuolee syntisten tähden; sekä siitä, että Jumalan rakkaudessa meillä on toivo paremmasta tässä ja tulevassa maailmassa”, kannanotossa todetaan.

Allekirjoittajista pääosa on luterilaisia, mutta mukana on satoja ortodokseja, lähes sata helluntailaista ja viitisenkymmentä Vapaakirkon jäsentä. Kirkkokunnaksi on mainittu myös suomen- ja ruotsinkielinen metodistikirkko, suomen- ja ruotsinkielisiä baptistiseurakuntia, anglikaaninen kirkko, kveekarit, katolinen kirkko, Suomen adventtikirkko, International Evangelical Church, United Community Church, Vineyard-seurakunta, Houm Church, Elävä Sana -seurakunta, Lähetyshiippakunta, Missionkyrkan i Finland, mormonikirkko sekä Kristiyhteisö.

Taustayhteisöikseen allekirjoittajat ovat maininneet ainakin seuraavia: Sley, NNKY, NMKY, Filantropia ry, lestadiolaisuus, herännäisyys, Kansanlähetys, Kansan Raamattuseura, viidesläisyys, Diakonissalaitos, Suomen Ekumeeninen Neuvosto, Pipliaseura, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura, Förbundet Kyrkans Ungdom, Martinus-säätiö, Nooan arkki ry, Suomen Kristillinen Ylioppilasliitto, Esikoiset ry, Silmu -verkosto, Majakka -yhteisö, Kristillisdemokraatit, MCC Suomi ry, Tuomasmessu, Changemaker-nuorisoverkosto, Sateenkaarimessu, Armon Vihreät, OPKO, SPR, Toivo ja Rauha ry, Uusi Verso, Merimieskirkko, Parikanniemisäätiö, Nuori kirkko ry, Uusheräyksen keskusliitto ry, Sinapinsiemen ry, Kristillisten sosialidemokraattien Liitto, Varissuon Veisaajat, Armonia-projekti, Malkus ry, Mikaelmessuyhteisö, Elämän tähden ry ja Kirkkopalvelut.

Kuva: Facebook-ryhmä Kristittyjen kannanotto ihmisyyden puolesta

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKumpi on tärkeämpi juhla, joulu vai pääsiäinen?
Seuraava artikkeliKotimaa selvitti: Ainakin 65 seurakuntien työntekijää sai valtuustopaikan

Ei näytettäviä viestejä