Kannanotto turvapaikanhakijoiden ihmisyyden puolesta

Suomen tulee tunnustaa turvapaikanhakijoiden ihmisyys.

Turvapaikanhakijat Irakista ja Afganistanista pyytävät suomalaisilta oikeudenmukaista kohtelua ja turvapaikkaprosessissa tehtyjen virheiden korjaamista. He odottavat viranomaisten ja päättäjien huomiota inhimilliselle hädälleen.

Suomen pakolaispolitiikkaa on viime aikoina jatkuvasti kiristetty. Turvapaikan saaminen on vaikeutunut ja ihmisiä pakkopalautetaan maihin, joiden turvallisuustilanteesta ei ole takuita. Valitusaikoja turvapaikanhakuprosessissa on lyhennetty. Perheenyhdistämisen käytäntöjä on vaikeutettu, mikä on lisännyt inhimillistä tuskaa ja pelkoa perheenjäsenten selviytymisestä. Lukuisat tahot, mukaan lukien ihmisoikeus- ja pakolaisjärjestöt ovat kritisoineet turvapaikkapolitiikan linjauksia. Suomessa elää tällä hetkellä ihmisiä, jotka pelkäävät henkensä puolesta.

Kristillisen uskon sanoma kutsuu meitä ottamaan kantaa ja velvoittaa kuuntelemaan omatuntoamme. Lähimmäisenrakkaus ja avuntarpeeseen vastaaminen ovat kristillisen moraalin perusta. Erityisesti nyt paaston aikana, valmistautuessamme viettämään pääsiäistä, emme voi sulkea silmiämme ja sydämiämme ihmisten hädältä. Me kristillisten kirkkojen ja yhteisöjen toimijat vaadimme yhdessä, että Suomi noudattaa oikeusvaltion periaatteita, kunnioittaa ihmisoikeuksia ja osoittaa tarvittavan tuen hädänalaisille.

*

Oheisen tekstin on Facebookissa allekirjoittanut noin 2700 eri kirkkokuntiin kuuluvaa henkilöä.

Kirjoittaja

eri kirjoittajia

YKSI KERRALLAAN -vierasblogissa julkaistaan yksittäisiä tekstejä kirjoittajilta, joilla ei ole omaa blogia Kotimaa24:ssä. – Jos haluat kirjoittaa, ota yhteyttä ylläpitoon.