Ruotsin prinsessa Leonoren ristiäisiin kokoontuu tänään 160 vierasta

Ruotsin prinsessa Leonore Lilian Maria kastetaan tänään Drottningholmin linnan kappelissa Tukholmassa. Tilaisuus alkaa Suomen aikaa kello 13. Ristiäislähetystä voi seurata Suomessa Yle TV1:ssä kello 12.30 alkaen.

Kasteen toimittaa viikon kuluttua eläkkeelle jäävä Ruotsin kirkon arkkipiispa Anders Wejryd. Häntä avustavat hovipastori Lars-Göran Lönnermark ja pastori Michael Bjerkhagen.

Leonoren vanhemmat prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill ovat itse valinneet ristiäisissä esitettävät virret. Madeleine on muutenkin suunnitellut ristiäisten ohjelman kasteseremoniasta ruokalistaan.

Leonoren ristiäiset ovat hänen vanhempiensa toiveesta vaatimattomammat ja intiimimmät kuin Leonoren serkun, prinsessa Estellen. Estellen ristiäisiin kaksi vuotta sitten kutsuttiin 500 vierasta, Leonoren vieraslistalla puolestaan on 160 nimeä. Leonoren kuusi kummia esitellään vasta ristiäisissä.

Helmikuussa New Yorkissa syntyneen Leonoren ensimmäinen Ruotsin-matka on juhlantäyteinen, sillä tänään vietetään myös Leonoren vanhempien ensimmäistä hääpäivää. Lisäksi Madeleine täyttää ensi viikon tiistaina 32 vuotta, ja kuun lopussa juhlitaan vielä Chris O’Neillin 40-vuotispäiviä.

Ristiäisistä on kertonut muun muassa Dagens Nyheter.

Kuvassa prinsessa Leonore yhdessä serkkunsa prinsessa Estellen kanssa.

Kuva: Kruununprinsessa Victoria / Kungahuset.se

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Sairaala, josta ei saa hoitoa” – Körttikapina jäi kytemään
Seuraava artikkeliEnglannin kirkko kieltää pappiensa jäsenyyden äärioikeistoon kuuluvissa puolueissa

Ei näytettäviä viestejä