Ruokaselle ja Knuutilalle juhlakirjat

Helsingin yliopiston dogmatiikan professori Miikka Ruokasen 60-vuotispäivän kunniaksi hänelle on omistettu juhlakirja, Opin poluilla. Kirjan artikkelit heijastelevat Ruokasen elämänkaartaan, kiinnostuksen aiheitaan ja työuraa.

”Dogmatiikan professori Miikka Ruokanen on sekä kansallisesti että kansainvälisesti näkyvä akateeminen ja kirkollinen henkilö. Suomessa hänet tunnetaan niin laajasta suomenkielisestä teologisesta tuotannosta kuin aktiivisesta osallistumisesta kirkolliseen elämään ja keskusteluun. Hän on ollut mukana myös jumalanpalveluselämää uudistaneissa hankkeissa, joista tärkein on Tuomasmessu. Kansainvälisesti Miikka Ruokanen on mm. osallistunut keskusteluun uskontoteologiasta sekä toiminut aktiivisesti kansainvälisen missiologisen tutkimuksen seurassa. Viimeisten vuosien aikana hänellä on ollut merkittävä rooli Kiinan teologikoulutuksessa sekä Kolmen itsen kirkon että valtiollisten yliopistojen piirissä”, kuvaillaan juhlakirjaa koskevassa tiedotteessa.

Juhlakirjan kirjoittajat ovat Miikka Ruokasen kollegoita ja entisiä oppilaita, ja sen julkaisija on Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura.

Myös Helsingin yliopiston käytännöllisen teologian professori Jyrki Knuutilalle on omistettu juhlakirja, Olavin ja Mikaelin jalanjäljissä. Tammikuussa 60 vuotta täyttänyt Knuutila on Mikael Agricola -seuran puheenjohtaja, ja hän on omissa tutkimuksissaan perehtynyt niin Agricolan kuin Pyhän Olavin vaikutukseen Suomessa. Kirjan on julkaissut Hymnologian ja liturgiikan seura.

Suurin osa Knuutilan juhlakirjan aihepiireistä kuuluu hymnologian ja liturgiikan laajaan kenttään. Mukana on virsien ja muun musiikin tarkastelua, samoin kirkollisten toimitusten, kirkkotilan ja sen esineiden, jumalanpalveluksen sekä saarnan ja muun kirkollisen viestinnän tutkimusta. Myös sielunhoidon, kirkkohallinnon ja -oikeuden sekä henkilöhistorian näkökulmat tulevat esille.

Edellinen artikkeliKirkkomusiikki kiinnosti aiempia vuosia enemmän
Seuraava artikkeliHelsinkiMission mainoskampanja palkittiin

Ei näytettäviä viestejä