Rekolasta yhä useamman oma kotikirkko

Kirkkoherra Laura Maria Latikka törmäsi Jäsen 360° -työkaluun jo hakiessaan Rekolan seurakunnasta kirkkoherran virkaa. Vantaan seurakuntayhtymä on ottanut työkalun käyttöönsä ensimmäisten joukossa.

– Olin jo aiemmin osallistunut esittelyyn systeemistä, jolla seurakunnan jäsenistöä voi tarkastella erilaisina segmentteinä, ja se vaikutti heti hyvin kiinnostavalta. Kun olin viranhakuprosessin aikana yhteydessä Rekolaan, huomasin että luottamushenkilöt tunsivat oman alueensa ihmiset hyvin. Oli mukava tietää, että valituksi tultuani pääsisin heti uudenlaisen apuvälineen käyttäjäksi itsekin.

Laura Maria Latikka on ollut Rekolan kirkkoherrana reilut puolitoista vuotta. Sinä aikana seurakuntaneuvosto on vaihtunut, mutta Latikka kehuu Rekolan edellisen neuvoston tehneen hyvää työtä Jäsen 360° -työkalun kanssa.

– Seurakuntaneuvoston tulevaisuustyöstä jäi käyttöön hyvä raportti. Päivittäisessä toiminnassa sen tulokset ovat vasta pikkuhiljaa tulossa näkyviin, mutta jäsenistön koostumus on tietyllä tavalla takaraivossa kaikkia suunnitelmia tehtäessä.

Latikka sanoo, että varsinkin viestinnässä on hyödyllistä tietää, miten monenlaisia ihmisiä alueella asuu.

– Työntekijät ja luottamushenkilöt ovat jo hyvin perillä Jäsen 360° -tutkailun tuloksista. Niiden pohjalta on mielestäni tärkeintä toimia niin, että nykyistä suurempi joukko kokisi Rekolan omaksi kotiseurakunnakseen. Käytännön työtä on vielä paljon edessä. Toivon että tulemme pian näkyväksi niillekin alueen asukkaille, jotka eivät vielä tunne seurakuntaa.

Edellinen artikkeliEkopaasto haastaa kokeilemaan ekologisia ruokatapoja
Seuraava artikkeli”Talkootyö ja hyvän tekeminen on tärkeää”

Ei näytettäviä viestejä