Reformaation merkkivuoden kampanja: Sisarpuita kasvaa Suomessa ja Tansaniassa

Lähetysseuran kampanja sai seurakunnat istuttamaan puita reformaation merkkivuoden kunniaksi. Esimerkiksi Tampereella seurakuntien rippikoululaiset istuttivat niitä kesän aikana. Lähetysseuran kurssikeskuksessa Päiväkummussa istutettiin vielä elokuun lopulla vielä kataja. Sen viereen kiinnitettiin laatta, jossa on teksti: ”Toivon puu – istutettu reformaation juhlavuonna 2017. Sisarpuu kasvaa Tansaniassa”.

Merkkivuoden laattoja on tilattu Lähetysseurasta suoraan 30 seurakuntaan ja yksityisille ihmisille. Lähetysseuran kautta aineettomina viiden euron lahjoina eli Onnen lahjoina on annettu lahjaksi satoja puuntaimia. Kotimaa-lehti osallistui kampanjaan antamalla uusista keväällä tehdyistä tilauksistaan kolme euroa puunistutukseen.

Tansaniassa Kishapun aluetta metsitetään kovalla innolla, Lähetysseura kertoo. Kyläyhteisöt ovat hoitaneet taimia ja saaneet koulutusta metsänhoitoon. Ilmastonmuutos näkyy Tansaniassa, jossa sadekausi lyheni yli kuukaudella ja edellisen kauden istutetut taimet kuivuvat.

Nyt odotetaan marraskuun uutta sadekautta, jolloin 21 737 kasvatettua puuntainta istutetaan maahan. Osa taimista on hankittu Toivon puu -kampanjan turvin, osalle on aiemmin sovittu rahoitus, Lähetysseura kertoo.

Lähetysseura perusti tämän vuoden alussa myös lentopäästöjen päästökompensaatiojärjestelmän. Sen tuotto ohjataan tähän metsityshankkeeseen Tansanian Kishapussa.

Kuva: Mikko Pyhtilä / Suomen Lähetysseura. Kyläläisiä Kishapussa.

Lue myös:

Lähetysseura ja Kotimaa avasivat yhteisen kampanjan, Tansaniaan istutetaan puita

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliYllätys remontin yhteydessä – Viitasaaren kirkon seinät alkaneet kallistua ulospäin
Seuraava artikkeliSuomen ortodoksinen piispainkokous puoltaa arkkipiispanistuimen siirtoa Kuopiosta Helsinkiin

Ei näytettäviä viestejä