Pysyykö kirkko ulkona väitöksestä?

Lähetyshiippakunnan dekaani, teologian maisteri Juhana Pohjolan väitöstilaisuus alkoi reilu tunti sitten Helsingin yliopistolla. Tilaisuus jouduttiin siirtämään suuren osallistujamäärän vuoksi pienestä auditoriosta yliopiston pieneen juhlasaliin. Paikalla oli reilusti yli sata henkilöä.

Väitöksen otsikko on Kutsuminen, siunaaminen ja lähettäminen. Ordinaatiokaavojen käsitys pappisvihkimyksestä ja -virasta Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa 1963–2003.

Väitöstilaisuuden alussa sekä Pohjolan että dosentti Jari Jolkkosen puheissa sivuttiin pappisvirkaan liittyviä kiistakysymyksiä laajasti. Jolkkonen toimii Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispana Kuopion hiippakunnassa. Juhana Pohjola menetti pappisvirkansa Oulun tuomiokapitulissa viime viikolla.

– Jokaisella meistä on oma maailmankatsomuksemme ja niin pitääkin olla. Emme ole firman, poliittiseen puolueen tai kirkon tiloissa tai tuomiokapitulin tilaisuudessa, Jolkkonen sanoi johdannossaan väitöksen käsittelyyn.

Myös Lähetyshiippakunnan piispana aikaisemmin työskennellyt Matti Väisänen toivoi kirkkopolitiikan pysyvän poissa väitöstilaisuudesta.

– Tämä on akateeminen tilaisuus. Tässä on kyse totuudesta, ei politiikasta, sanoi Kotimaa24:n haastattelema Väisänen ennen tilaisuuden alkua.

Lue tilaisuudesta lisää Kotimaa Prosta.

Kuvassa Jari Jolkkonen, kustoksena toiminut Pekka Kärkkäinen ja Juhana Pohjola.

Kuva: Joona Raudaskoski.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLukioläppärit mahdollisesti laittomia
Seuraava artikkeliKuopion hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä