Pyhävaatteen tuotteet ja verkkokauppa siirtyvät Hiljaisuuden ystävien omistukseen – Papintakkia valmistaa jatkossa ompelijan oma yritys

Sukupuolineutraalista papintakistaan tunnetun Osuuskunta Pyhävaatteen tuotevalikoima siirtyy osaksi Hiljaisuuden Ystävät ry:n verkkokauppaa 1.8. alkaen.

Hiljaisuuden Ystäville siirtyy kaupassa suurin osa nykyistä tuotevalikoimaa, käyttöoikeus käyttää Pyhävaate-tuotemerkkiä, pyhavaate.fi-domain ja osa varastoa. Papintakin valmistaminen sen sijaan jatkuu osana sitä ommelleen ompelija Mari Benissanin omaa yritystä.

Pyhävaate on etsinyt uutta toimintamallia sen jälkeen, kun Anna Matilainen siirtyi pois Pyhävaatteen toimitusjohtajan tehtävästä keväällä 2023.

– Olemme iloisia, että Hiljaisuuden Ystävät ottaa Pyhävaatteen hoitaakseen osana omaa toimintaansa. Pyhävaatteen toiminta on pientä, mutta asiakaskunta on uskollinen ja tuotteista pidetään kovasti. Näille on selkeästi oma paikkansa kirkon työntekijöiden työssä. Olemme kuitenkin liian pieni toimija pärjätäksemme yksin. Hiljaisuuden Ystävistä Pyhävaate saa sopivan kodin, toteaa Pyhävaatteen perustaja ja hallituksen jäsen Meri-Anna Paloniemi osuuskunnan tiedotteessa.

– Hiljaisuuden Ystävien oman verkkokaupan on tarkoitus osaltaan palvella monimuotoisen hengellisyyden kasvavaa joukkoa. Pyhävaatteen tuotteiden valmistuksessa painottuvat eettinen ja ekologinen vastuullisuus. Ajattelu on hyvin linjassa Hiljaisuuden Ystävät ry:n arvojen kanssa, joista yhtenä on ystävyys luomakunnan kanssa, Hiljaisuuden Ystävät ry:n toiminnanjohtaja Juha Tanska kommentoi kauppaa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliYhteisvastuukeräyksen kulujen osuus keräyksen tuotosta on kasvanut – Kuinka suuri osuus lahjoitetusta eurosta menee kohteeseen?
Seuraava artikkeli”Rukouksessa ja uskossa on voimaa” – Päivi Helén Kittilän kirkkoherraksi

Ei näytettäviä viestejä