Pukkilan seurakunta valitsi kansanäänestyksellä kunniahenkilön

Itäuusmaalainen Pukkilan seurakunta on valinnut kansanäänestyksellä kunniahenkilön seurakunnan 200-vuotisjuhlavuotta varten. Taustalla on kirkon historia. Kun Pukkilan puukirkko 200 vuotta sitten rakennettiin, historiankirjoihin jäi piispojen ja muiden korkea-arvoisten henkilöiden lisäksi yksi tavallisen ihmisen nimi. Seppä Simon Berg takoi työmaalla naulat ja muut kirkon metalliosat.

Pukkilan seurakunnan kirkkoherra Hannu Tiainen kertoo, että juhlavuoden kunniahenkilön valitseminen on jatkoa seppä Bergin perinnölle.

– Halusimme, että meidän ajaltamme jäisi historiankirjoihin muistiin yksi henkilö edustamaan tavallista kirkonrakentajaa. Papit kyllä yleensä mainitaan, mutta entä muut?

Kunniahenkilön kunniatehtävään äänestettiin seurakunnan entinen suntio Eero Lilja.

– Äänestäjien kanta oli yksimielinen. Eero Lilja on keskeinen henkilö, ei vain seurakunnassamme, vaan muutenkin Pukkilassa. Hän hoiti haudankaivuut ja kirkkoherranviraston vaimonsa kanssa työskennellessään suntiona täällä, Tiainen kertoo.

Kunniahenkilön tehtävänä on avata yhdessä Helsingin hiippakunnan piispan Irja Askolan kanssa Pukkilan kirkon uusi, esteetön sisäänkäynti seurakunnan 200-vuotisjuhlapäivänä 17. elokuuta.

Kuvassa Pukkilan kirkko.

Kuva: Pukkilan seurakunta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJolkkonen: Ehtoollisyhteyden tiellä viimeiset hikiset kilometrit
Seuraava artikkeli”Improvisointi antaa iloa työhön”

Ei näytettäviä viestejä