”Profeetallinen evankeliumin julistaja ilman skandaaleja”


Wilkerson_David(kuvassa) useasti tavannut Helsingin Saalem-seurakunnan seurakunnanjohtaja Klaus Korhonen muistelee tunnettua evankelistaa. Korhonen luonnehtii traagisesti auto-onnettomuudessa menehtynyttä Wilkersonia persoonaltaan ei-amerikkalaistyyppiseksi.

Wilkerson on saapunut Yhdysvalloista Helsingin Saalemin kutsumana useita kertoja Suomeen, viimeksi vuonna 2004.

– Helsingin messuhalliin tunki ihmisiä, Korhonen muistelee, kuinka Wilkerson ja hänen puheensa vetivät täälläkin kansaa.

Wilkerson on esittänyt myös profetioita. Erityisen tunnettu tähän liittyen on hänen Näky-kirjansa 1970-luvun alusta.

– Jotkut näkivät hänet nykyajan profeettana. Itse hän kiistää tämän ja sanoo olevansa vartiomies, joka tarkkailee ja ennakoi maailman tapahtumia, Klaus Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan Wilkerson on ollut maltillinen ja vastustanut muun muassa menestysteologiaa. Tätä kuvaa kenties myös Wilkersonin persoona. Korhosen mukaan hän oli hiljainen ja vakavakin, ei-amerikkalaistyyppinen, vaikka kyllä mies nauroi ja hymyilikin.

– Ystävällinen, kohtelias ja rauhallinen, ei hän julistajanakaan ollut tempoileva, Korhonen pohtii.

Wilkersonin kutsumukseksi tuli 1950-luvulla saarnata evankeliumia jenginuorille ja huumausaineiden orjille. 1980-luvulla hän perusti New Yorkiin oman seurakunnan. Hän kirjoitti valtavan määrän kirjoja. Tunnetuin niistä on miljoonia myynyt Risti ja linkkuveitsi, joka kertoo jengijohtajan Nicky Cruzin elämänmuutoksesta. Suomessa kirjaa on luettu yli kirkkokuntarajojen.

– Sitä on luettu Suomen kouluissakin, Korhonen tietää.

Wilkerson kuoli auto-onnettomuudessa Texasissa 27.4. Hänen autonsa ajautui rekan eteen. Tiettävästi Wilkerson ei käyttänyt kohtalokkaalla matkallaan turvavyötä. Hänen vaimonsa loukkaantui myös onnettomuudessa, hänellä oli turvavyö. Wilkerson oli kuollessaan 79-vuotias.

– Ajattelen, että hänellä oli ehyt elämänkaari, hän oli ehyesti yhden asian mies. Hän oli profeetallinen evankeliumin julistaja. Häneen ei liittynyt skandaaleja, Klaus Korhonen toteaa Wilkersonin elämästä.

David Wilkerson haudataan huomenna 2.5. Texasissa. Häntä jäävät kaipaamaan vaimo Gwen ja neljä lasta perheineen.

Tutustu David Wilkersonin työhön ja elämään täällä

Edellinen artikkeliEdesmenneen paavin juhlat eivät lämmita kaikkia katolilaisia
Seuraava artikkeliNiinistö vaihtaisi Perussuomalaisten ruotsinkielisen nimen

Ei näytettäviä viestejä