Pörriäisaita on hyönteisten koti Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalla

Pörriäisaitaa hautuumaan ja pellon välissä. Kuva: Vantaan seurakunnat

Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalle on valmistunut pörriäisaita. Se on tehty hautausmaalta kerätyistä risuista. Pörriäisaita sijaitsee hautausmaan reunalla pellon laidassa.

Työnjohtaja Jenny Torvinen kertoo Vantaan seurakuntien tiedotteessa, että pörriäiset ovat jo löytäneet viime syksynä valmistuneen aidan.

Aidan tarkoituksena on tarjota hyönteisille pesäpaikka ja säilyttää luonnon monimuotoisuutta. Monimuotoisuuden edistämiseksi myös elokuussa käyttöön otettavalle tuhkan sirottelualueelle annetaan kasvaa luonnontilainen niitty.

Vantaan seurakuntayhtymällä on neljä hautausmaata: Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa, Ruskeasannan hautausmaa, Hämeenkylän kirkon hautausmaa ja Korson kirkon hautausmaa.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRakkaat lapset ja Jeesuksen sylissä lepääjät – Viikonlopun kesäjuhlilla vilisi väkeä ja kantaa otettiin ajankohtaisiin aiheisiin
Seuraava artikkeliPääkirjoitus: Kirkkorakennuksen ovet ovat raskaat, eivät mitkään heiluriovet

Ei näytettäviä viestejä