Poliisille tutkintapyyntö uskonnollisesta vihapuheesta Seurakuntalainen.fi:ssä

Seurakuntalainen korhonenJohanna Korhonen on jättänyt Vantaan poliisille tutkintapyynnön uskonnollisesti motivoituneesta vihapuheesta. ”Olen ollut sen kohteena jo pitkään, ja viime aikoina tilanne on pahentunut”, Korhonen sanoo.

– Pyydän poliisia selvittämään, syyllistyvätkö eräät Seurakuntalainen.fi-sivuston kirjoittajat rikoslaissa tarkoitettuihin rikoksiin kirjoituksissaan, joita he ovat laatineet ja julkaisseet 1.–3. maaliskuuta 2013. Kirjoitukset ovat kommentteja radiohaastatteluani käsitelleeseen uutiseen, Korhonen sanoo asiasta lähettämässään tiedotteessa.

Korhonen sanoo olevansa tietoinen, että radiohaastattelussa sanottuihin asioihin voidaan ottaa kantaa kriittisestikin, mutta että Seurakuntalainen.fi:n kommenteissa on käyty kiinni hänen persoonaansa ja yksityisyyteensä tavalla, joka saattaa täyttää kunnian, maineen, uskonrauhan tai yksityisyyden loukkaamisen kriteerit.

– Haluaisin tietää, missä kulkevat uskonnollisen vihapuheen rajat, Korhonen kirjoittaa tutkintapyynnössään.

Niin ikään Korhonen viittaa Jussi Halla-ahon samaan tuomioon uskonrauhan häirinnästä.

– Turvaisiko Suomen lain uskonrauhapykälä myös minun uskonrauhaani niin, etteivät ns. herätyskristityt saisi kirjoitella minun kristillisestä vakaumuksestani julkisuudessa halventavasti ja loukkaamistarkoituksessa? Onko ”synnillisyydestäni” mesoaminen ja Jumalan tuomiolla uhkaileminen sananvapauden sallimaa, asiallista käytöstä, Korhonen kysyy.

Korhonen pyytää poliisia myös tutkimaan, rikkoiko Seurakuntalainen.fi:n päätoimittaja Vuokko Vänskä lakia salliessaan  tutkintapyynnön kohteena olevien viestien julkaisun.

Seurakuntalainen.fi:n päätoimittaja Vuokko Vänskä poisti viikonloppuna kyseisestä keskusteluketjusta kolme–neljä kommenttia ja sulki kommentointimahdollisuuden yöajaksi. Hän myös kirjoitti sivustolle viestin, jossa kehotti ihmisiä asialliseen keskusteluun ja käyttäytymään ”kristityn arvolle sopivalla tavalla”.

Vänskä ei halua tässä vaiheessa kommentoida tarkemmin Korhosen tekemää tutkintapyyntöä.

– Kommentoin viranomaisille, Vänskä toteaa.

Lue myös: Professori Korhosen tutkintapyynnöstä: Kunnianloukkaus syytä tutkia

Edellinen artikkeliKirkkoherra: Virren 169 sanoitus mennyt vääriin nimiin
Seuraava artikkeliHerra Diakonia

Ei näytettäviä viestejä