Pitääkö piispoja aina totella?

AuvinenVilleHannu Häkämiehen kuvaVille Auvinen kysyy luennollaan muun muassa ”Pitääkö piispoja aina totella?” Kotimaa24 esitti hänen oman kysymyksensä Auviselle.

– Vastaus nousee Lutherin ja Melanchtonin kritiikistä kirkolliskokouksen ja piispojen päätöksiä vastaan. Jos ne eivät ole Raamatun mukaisia, silloin niitä ei tarvitse noudattaa. En ota luennossa erilliskysymyksiin kantaa, vaan ihan yleisinä periaatteina puhun, Auvinen vastaa.

– Se ei ole kauhean vahva argumentti, että piispainkokous on päättänyt jotain tai kirkolliskokous, ja että asia on sillä päätetty. En tarkoita, että piispainkokous tai kirkolliskokous sanoisivat aina väärin, mutta sellainen argumentti, joka lopettaa keskustelun, ei ole hyvä. Kirkolliskokous tai jokin hierarkkinen taso ei edusta ylintä auktoriteettia vaan Raamattu, hän jatkaa.

Suomen teologisen instituutin syksyn keskeisimmät luentosarjat käsittelevät Tunnustuskirjoja ja modernia Jeesus-tutkimusta. Toiminnassa on myös fuksifoorumi. Helsingin keskustassa sijaitsevissa tiloissa käydään läpi myös raamatuntutkimuksen vaikeita kysymyksiä.

– Sitten meillä alkaa retoriikkapiiri, jossa opetellaan hyviksi puhujiksi, sen on opintopiirin tyyppinen, Auvinen kertoo.

Katso STI:n mainosvideo täältä

(Kuva Auvisesta: Hannu Häkämies)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPatriarkka Bartolomeos saapui pääkaupunkiseudulle
Seuraava artikkeliSusanna Kosken paita ei ole körttipaita

Ei näytettäviä viestejä