Piispanvaalin jatkosta pudonnut Lisa Enckell: Hiippakunnan herrat joutuvat ottamaan naiset entistä enemmän huomioon

Ylen toimittaja, pastori Lisa Enckell sai Porvoon piispanvaalin ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi eniten ääniä. Enckellin saalis oli alustavien tulosten mukaan 151 ääntä.

Toiselle kierrokselle jatkavat Bo-Göran Åstrand 198 äänellä ja Sixten Ekstrand 188 äänellä. Neljäs ehdokas Harry S. Backström sai 107 ääntä. Lue lisää vaalin tuloksesta täältä.

Lisa Enckell kokee olleensa yksi lenkki Porvoon piispanvaalien viestikisassa, jossa naisista ovat häntä ennen osuutensa tehneet Juanita Fagerholm-Urch ja Helene Liljeström.

– Ainahan viestissä tarvitaan neljä. Minun osakseni tuli kolmas osuus.

Enckell uskoo, että seuraavassa Porvoon piispanvaalissa valituksi tulee nainen.

– Päällimmäiseksi vaalista jää hyvä mieli, sillä tukijani ovat olleet hämmästyttävän energisiä ja saaneet viidessä kuukaudessa paljon aikaan. Tulin mukaan vaaliin itsellenikin yllätykseksi.

Enckell toteaa, että se, miten kirkossa puhutaan nuorista aikuisista ja erityisesti nuorista naisista, on kirkon kannalta tärkeää.

– Nyt hiippakunnan herrat joutuvat ottamaan naiset huomioon uudella tavalla. Haastoimme heidät kampanjassa ja haastamme tulevaisuudessakin.

”Porvoo on hankala hiippakunta johtaa, koska vastakkainasettelu on niin suurta”

Vaalikampanjasta Enckell jäi kaipaamaan vuoropuhelua. Hän sanoo, että tarjosi Turussa pidetyssä vaalipaneelissa kättä konservatiivien suuntaan. Enckellin mukaan hän ilmaisi, että rukous on tärkeää niin konservatiiveille kuin liberaaleille ja toivoi, että kirkon puolesta ja sen parhaaksi voitaisiin rukoilla yhdessä.

– Koin, että vastaantuloni sivuutettiin.

Vaalissa äänet jakautuivat eri rovastikunnissa hyvin eri tavoin. Esimerkiksi tuomiorovastikunnassa Enckell sai eniten ääniä eli 27, mutta Pedersören rovastikunnassa hän keräsi vain kolme ääntä. Hajonnan suuruus yllätti Enckellin.

– Porvoo on hankala hiippakunta johtaa, koska vastakkainasettelu on niin suurta. Siinä on tekemistä joko Åstrandille tai Ekstrandille.

Enckell ei kadu että lähti mukaan, päinvastoin. Hän ei myöskään halua testamentata ääniään kummallekaan toiselle kierrokselle päässeelle.

– Minun kannattajani ovat niin viisaita ihmisiä, että he osaavat sydämissään tehdä valinnan ja antaa äänensä parhaalle ehdokkaalle.

Kuva: Maria Sundblom-Lindberg

Lue myös:

Bo-Göran Åstrand ja Sixten Ekstrand jatkavat Porvoon piispanvaalin toiselle kierrokselle

Piispanvaalissa jatkava Bo-Göran Åstrand kilpakumppanistaan: Suhtautumisessa avioliittoon on eroa

Toiseksi eniten ääniä Porvoon vaalissa saanut Sixten Ekstrand: Koen olevani kirkon mies

Harry S. Backström vahvasta alueellisesta kannatuksestaan: Pohjanmaalla pysytään Jumalan sanassa

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliBo-Göran Åstrand ja Sixten Ekstrand jatkavat Porvoon piispanvaalin toiselle kierrokselle
Seuraava artikkeliHarry S. Backström vahvasta alueellisesta kannatuksestaan: Pohjanmaalla pysytään Jumalan sanassa

Ei näytettäviä viestejä