Piispa Luoma: ”Suurta kuvaa rakennetaan yhteistyössä”

Espoon piispa Tapio Luoma saarnasi valtiopäivien ekumeenisessa avajaisjumalanpalveluksessa Helsingin tuomiokirkossa tänään keskiviikkona 29. huhtikuuta.

Piispa Luoma kannusti uusia yhteiskunnallisia päättäjiä valmiuteen rakentaa suurta kuvaa yhteistyössä muiden kanssa. Kansanedustajan työssä on tietoisesti pyrittävä näkemään mahdollisimman laajalle ja kauas.

– Monenlaisten odotusten ristipaineessa joudutaan tekemään tärkeitä ja kauaskantoisia päätöksiä. Oma levottomuus käy tutuksi, kun aina ei ole mielessä varmoja vastauksia ja selkeitä etenemisreittejä. Mutta, hyvät päättäjät, tietäkää, että teitä tarvitaan. Teidän työllänne on suora vaikutus suureen osaan niistä levottomuuden, pelon ja murheen aiheista, joita me kansalaiset kohtaamme.

Piispa Luoma muistutti, että demokratia ei toimi ilman idealismia, ilman tajua suuresta kuvasta ja valmiudesta tehdä yhdessä töitä kaikista mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta.

Päättäjän on yhä uudelleen itse uskottava siihen, että tässä, mitä nyt aistimme ja tunnemme, mikä nyt aiheuttaa yhteiskunnassamme ja maailmalla ongelmia, levottomuutta ja pelkoa, tässä ei ole kaikki. On jotakin suurempaa, jota yhdessä rakennamme. Tätä tajua ja ymmärrystä päättäjän tulee vahvistaa myös heissä, jotka ovat hänet päättäjän tehtävään valtuuttaneet ja kutsuneet, piispa Luoma totesi.

Lue myös:

Piispa Häkkinen: ”Työ kansan parhaaksi jää helposti varjoon”

Edellinen artikkeliKP: Valtakamppailu johtanut lähettien evakuoimiseen
Seuraava artikkeliTaloushallinnon väen jaksaminen huolettaa

Ei näytettäviä viestejä