Piispa julisti kristittyjen kansanliikkeen oman uskonnon puolesta

Kristittyjen on ryhdyttävä nykyistä pontevammin puolustamaan oikeuttaan uskontoon ja uskonsa ilmaisemiseen, Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen sanoi avatessaan Kirkkopalvelut ry:n valtuuston kokouksen Helsingissä tänään tiistaina.

Kirkkopalvelut on Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien ja kristillisten järjestöjen keskusjärjestö, jonka valtuuston puheenjohtajana Häkkinen toimii.

– Nyt on aika kristittyjen positiiviselle kansanliikkeelle oman uskonnon puolesta. Kannustan kansalaisia tuomaan esille kokemuksia positiivisen uskonnonvapauden loukkauksista, Häkkinen sanoi.

Piispa totesi puheensa aluksi, että kevään merkiksi on viime vuosina tullut väittely suvivirren laulamisesta koulujen päätösjuhlissa. Hänen mukaansa suvivirrestä on julkisessa keskustelussa tullut väline, jonka avulla arvioidaan uskonnon ja kulttuurin suhdetta, monikulttuurisuutta, uskonnonvapautta ja uskonnon asemaa julkisessa tilassa.

Häkkisen mukaan kirkon ja kristittyjen tehtävä on tässä keskustelussa pitää esillä ja puolustaa uskonnonvapautta.

– Yli 75 prosenttia maailman väestöstä elää maissa, joissa valtio tai tietyt ryhmät rajoittavat vakavalla tavalla kansalaisten uskonnon ja vakaumuksen vapautta, Häkkinen huomautti ja mainitsi viime päivinä uutisissa olleen sudanilaisen Meriam Ibrahimin, joka tuomittiin kuolemaan tunnustauduttuaan kristityksi.

Häkkinen korosti puheessaan myös uskonnonvapauden yhteisöllistä ulottuvuutta.

– Uskonnonharjoituksen ajaminen vain yksityiselämän piiriin ja uskonnon yhteisöllisten muotojen kieltäminen on uskonnonvapauden rajoittamista. Tämä johtaisi ateistivaltioiden uskontopolitiikkaan, Häkkinen sanoi.

Kuva: Matti Karppinen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUdmurtinkielinen Raamattu Suomen Pipliaseuran kesäjuhlan tulokas
Seuraava artikkeliMainoskatkon hedelmäkuoro laulaa nyt Suvivirttä

Ei näytettäviä viestejä