Piispa haastattelee pääministeriä SuomiAreenassa – suositut virsi- ja viini-illat lopetettiin

Ensi maanantaina 16.7. Porissa alkavassa SuomiAreenassa keskustellaan viitenä peräkkäisenä päivänä lähes kaikesta maan ja taivaan välillä. Kirkko järjestää Suomi-Areenaan ohjelmaa tapahtuman jokaisena päivänä.

Iltaisin piispat tapaavat yhteiskunnallisia vaikuttajia Keski-Porin kirkossa piispan iltahetkessä. Maanantaina Kuopion piispa Jari Jolkkonen haastattelee pääministeri Juha Sipilää. Keskustelun teemana ovat politiikan ilot ja kivut.

Seuraavina iltoina Turun piispa Kaarlo Kalliala haastattelee kirjailija Pauliina Rauhalaa, Mikkelin piispa Seppo Häkkinen Kelan pääjohtajaa Elli Aaltosta ja arkkipiispa Tapio Luoma Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeriä Petteri Taalasta.

Torstaina arkkipiispan voi tavata myös torilla piispan torikahveilla. Keskiviikkona Tapio Luoma osallistuu arvopuhe-keskusteluun yhdessä Tuomas Enbusken, Sari Essayahin ja Anna-Maja Henrikssonin kanssa.

Keskiviikkona piispa Kaarlo Kalliala siunaa Porin Käppärän hautausmaalle vuonna 1918 ilman siunaamista haudatut punaiset vangit. Samana päivänä Porin kirkkopuistossa paljastetaan punaisten vankien muistolle omistettu muistomerkki.

Mitä tapahtui suosituille virsi- ja viini-illoille?

Aikaisempina vuosina Porin Raatihuoneen on kerrottu täyttyneen äärimmilleen, kun juhlakansa on kokoontunut veisaamaan virsiä ja juomaan viiniä kirkon järjestämään virsi- ja viini-iltaan. Tänä vuonna virsi- ja viini-ilta kuitenkin puuttuu SuomiAreenan ohjelmistosta. Miksi?

– Tapahtumakokonaisuutta haluttiin uudistaa, sanoo ohjelman valmistelusta vastanneeseen työryhmään kuulunut viestintäpäällikkö Matti Kuhna Porin seurakunnista.

Kuhna myöntää, että illanvietot olivat suosittuja. Osa työryhmän jäsenistä oli kuitenkin sitä mieltä, että kuutena vuonna järjestetty tapahtuma on jo aikansa elänyt.

– Henkilökohtaisesti olin toisella kannalla, mutta olin vähemmistössä.

SuomiAreenan koko ohjelmaan voi tutustua täällä ja kirkon ohjelmaan täällä.

Kuva: Markus Mäki. SuomiAreena 2016.

Lue myös arkistojuttu:

Kirkko isännöi viini-iltaa kesällä Porissa

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliMysteerikuva: Mistä traagisesta tapahtumasta on kyse?
Seuraava artikkeliEuroopan unionin tuomioistuin: Ovella käyvä Jehovan todistaja ylläpitää henkilörekisteriä

Ei näytettäviä viestejä