Kirkko isännöi viini-iltaa kesällä Porissa

Suomi-AreenaMTV3:n pääyhteistyökumppaneina ovat luterilainen kirkko ja sisäasiainministeriö. Kirkon tilaisuuksissa pohdiskellaan muun muassa, milloin maailmasta tuli synnitön ja armahtaako Jumala, kun yhteiskunta ei sitä tee. Suomi-Areena on Porissa järjestettävä kesäinen keskustelutapahtuma laajalla yhteiskunnallisella aihevalikoimalla.

Kirkon järjestämissä paneeleissa mukana ovat muun muassa dekkarikirjailija Leena Lehtolainen, viestintäministeri Krista Kiuru, kehitysyhteistyöministeri Heidi Hautala ja kansanedustaja Ilkka Kantola. Piispoista paneeleihin osallistuvat arkkipiispa Kari Mäkinen ja piispat Kaarlo Kalliala, Björn Vikström ja Irja Askola sekä metropoliitta Ambrosius. Lisäksi kirkon ohjelmalistalla ovat alustavan suunnitelman mukaan myös viini- ja virsi-ilta sekä jazzkonsertti.

Porin kävelykadulle nousee laaja Kansalaistori. Toimintaansa esittelevät yli 40 teltassa muun muassa sisä- ja ulkoministeriöt, Suomalaisen Työn Liitto ja Olympiakomitea sekä parikymmentä muuta järjestäjätahoa. Torilla voi tavata piispoja ja muuta kirkon väkeä. Piispoja voi paneelien lisäksi kutsua mukaan myös muihin Suomi-Areenan tilaisuuksiin.

Suomi-Areenan järjestelyissä ovat mukana Turun arkkihiippakunta, kirkkohallituksen toiminnallinen osasto, kirkon tiedotuskeskus ja Porin seurakuntayhtymä.

Suomi-Areena järjestetään tänä vuonna 16.-20. heinäkuuta.

(Kuva Suomi-Areenan verkkosivuilta)