Piispa Askola Lännen Medialle: Piispainkokous voisi ohjeistaa vihkimisissä ennen kirkolliskokousta

Evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous voisi antaa papeille omantunnonvapauden sateenkaariparien vihkimiseen, piispa Irja Askola sanoo. Askola kommentoi asiaa Lännen Median haastattelussa sunnuntaina.

Askola sanoo haastattelussa, että piispainkokouksen ohjeistus voitaisiin saada voimaan nopeammin kuin kirkolliskokouksen linjaus.

Ohje perustuisi emeritaprofessori Eila Helanderin syyskuussa jättämään selvitykseen. Sen mukaan kirkon ei tarvitsisi muuttaa avioliittokäsitystään mutta papit voisivat saada oikeuden vihkiä tai olla vihkimättä samaa sukupuolta olevia pareja.

Askola sanoo Lännen Median haastattelussa, ettei pidä Helanderin esitystä ”tyylipuhtaana”. Hän kannattaa esitystä silti.

– En usko, että tässä tai seuraavassakaan kirkolliskokouksessa menisi läpi se, että vihkioikeus suotaisiin kaikkiin pareihin. Minusta pääsisimme nopeammalla aikataululla siihen, että hallinnolliset kantelut ja salailu saataisiin loppumaan, Askola toteaa Lännen Medialle.

Hän sanoo, että piispoilla on samaa sukupuolta olevien avioliitosta erilaisia näkemyksiä.

Askola jää eläkkeelle marraskuun alussa. Sitä ennen hän osallistuu vielä yhteen piispainkokoukseen. Se järjestetään tämän viikon keskiviikkona 11.10. Helsingissä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Selvitys: Kirkko ei luovu avioliitto-opetuksestaan, mutta sateenkaaripareja saa vihkiä

Eila Helander: Kirkolliskokouksen on pakko tehdä jokin päätös vihkimisestä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEi valituslupaa korkeimmasta oikeudesta – Espoon seurakuntayhtymän petosjutun tuomio jäi voimaan
Seuraava artikkeliKoulutus nosti Namibian luterilaisen kirkon jo varhain omille jaloilleen

Ei näytettäviä viestejä