Pekka Huokuna virallisesti ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispaksi

Rovasti Pekka Huokuna on asetettu ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispaksi. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat toimitettiin Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituliin 6. helmikuuta.

Vuonna 1960 syntynyt Pekka Huokuna on koulutukseltaan teologian maisteri. Hän on toiminut vuodesta 2019 kirkkohallituksen kansliapäällikkönä. Aikaisemmin Huokuna on ollut mm. Kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtajana toimivana kirkkoneuvoksena. Pekka Huokuna on vihitty papiksi 1985.

Pekka Huokuna on neljäs virallisesti ehdolle asetettu ehdokas Mikkelin piispanvaalissa. Dosentti Pekka Särkiö asetettiin ehdolle 27.1., dosentti Sammeli Juntunen 31.1. ja teologian tohtori Mari Parkkinen 2.2. Piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 1.1.2023 ja kestä 1.3.2023 kello 15 saakka.

Vaalissa on noin 1100 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maallikkovalitsijoita. Vähintään 30 äänioikeutettua voi muodostaa valitsijayhdistyksen, jolla on oikeus asettaa ehdokas.

Piispanvaali toimitetaan torstaina 25.5.2023. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen vaalikierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Mahdollisen toisen kierroksen vaalipäivä on perjantai 16.6.2023.

Mikkelin hiippakunnan uuden piispan on määrä aloittaa virassaan 1.9.2023. Arkkipiispa Tapio Luoma vihkii hänet virkaan Mikkelin tuomiokirkossa sunnuntaina 3. syyskuuta.

Mikkelin hiippakunnan nykyinen piispa Seppo Häkkinen jää eläkkeelle syyskuun alussa 2023.

Lue myös:

Mari Parkkinen virallisesti ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispaksi

Sammeli Juntunen virallisesti ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispaksi

Pekka Särkiö virallisesti ehdolle Mikkelin hiippakunnan piispaksi

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEmerituspiispa Gustav Björkstrandille merkittävä kirjallisuuspalkinto virsirunoutta koskevasta teoksesta
Seuraava artikkeliPaavin vierailu Afrikan mantereella päättyi Etelä-Sudaniin: ”Afrikka ei ole kaivos joka pitää tyhjentää”

Ei näytettäviä viestejä