Pauliina Rauhalan Synninkantajat nähdään näytelmänä Tampereen Teatterissa

Kirjailija Pauliina Rauhalan toinen, vuonna 2018 ilmestynyt romaani Synninkantajat saa ensi-iltansa 2.9. Tampereen Teatterissa. Romaanin on kirjoittanut näytelmäksi Maia Häkli, joka myös ohjaa esityksen.

Myös Rauhalan kiitetty esikoisromaani Taivaslaulu dramatisoitiin näyttämölle. Se nähtiin 2015 ensin Tampereen Työväen Teatterissa ja myöhemmin Oulun kaupunginteatterissa.

Sekä Taivaslaulu että Synninkantajat sijoittuvat vanhoillislestadiolaiseen yhteisöön. Romaanien välillä on myös yhteys. Synninkantajat tosin sijoittuu ajallisesti varhaisempaan ajankohtaan ja käsittelee 1970-luvun hoitokokousvuosia.

Tampereen Teatterin tiedotteessa kuvataan näytelmää seuraavasti:

”On 70-luvun loppu pienessä suomalaisessa kylässä ja Aaronin (Antti Tiensuu) perheessä. Maa ympärillä muuttuu, mutta tämä perhe on turvassa. Perhe elää Taivaan isän suojeluksessa, eikä sen siksi tarvitse pelätä kommunisteja eikä ydinpommia eikä edes peltojen paketointia. Taisto-pappa (Esa Latva-Äijö) pitää kyllä huolen, ettei mitään vaarallista pääse tapahtumaan.

Samaan aikaan nuori Auroora (Sara-Maria Heinonen) kamppailee rajat ylittävän rakkauden kanssa. ’Olen sortunut salaa ja lakkaamatta ajattelemaan sitä, suutelemista, vaikka sanaa ei ole olemassakaan siellä mistä minä tulen.’”

Kuva: Heikki Järvinen. Kuvassa Antti Tiensuu ja Esa Latva-Äijö.

Lue myös:

Arvio: Pauliina Rauhalan toinen romaani perkaa kriittisesti hoitokokouksia ja etsii vimmatusti sovintoa

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKolme pappia kehottaa vetoomuksessa hylkäämään piispat hengellisinä paimenina
Seuraava artikkeliLibanonin kirkoissa pelätään kristittyjen maastamuuton yltyvän räjähdyksen jälkeen

Ei näytettäviä viestejä