Patrick Tiainen ilmoittaa vetäytyvänsä kirkkonsa johdosta toistaiseksi – ”En epäile omaa kutsuani”

Uuskarismaattisen Uskon sana -seurakunnan perustaja, kokkolalainen Patrick Tiainen, ilmoittaa vetäytyvänsä ainakin väliaikaisesti seurakuntansa johdosta. Tiainen julkaisi pääsiäisenä, 16. huhtikuuta, Facebookissa pitkän julkisen päivityksen, jossa hän sanoi jättäytyvänsä toistaiseksi pois seurakuntansa ”aktiivisesta palvelutyöstä”.

”Reilut pari viikkoa sitten jouduin vakavaan onnettomuuteen, johon keskeisellä tavalla vaikutti oma väsymykseni. On Jumalan suurta varjelusta, että istun tässä kirjoittamassa tätä tekstiä. Tämä tapaus todella pysäytti”, Tiainen kirjoittaa.

Hän kertoo muuttuneensa niiden kolmen vuoden aikana, jotka on johtanut seurakuntaa. Kaikki vuosien aikana tapahtunut muutos ei ole ollut hyvää, Tiainen toteaa.

”Alkuaikoina toimintaani väritti naiivi suhtautuminen muihin ihmisiin, ja luotin ihmisiin sen sijaan että olisin luottanut Jumalaan heissä. Kerta toisensa jälkeen petyin, hämmästyin, vetäydyin sydämeni kipujen vuoksi – ja sekin oli oikeastaan askel väärään suuntaan”, Tiainen sanoo. Hän kirjoittaa koettaneensa pärjätä liian yksin.

Viime viikkojen pohdinnan seurauksena Tiainen ilmoittaa tehneensä päätöksen.

”Sydämeni on täyttänyt suru siitä, että moni voideltu Jumalan valtakunnan työ on päätynyt totaaliseen katastrofiin, koska väsymystä tai omia virheitä ei ole tunnistettu ja tunnustettu tarpeeksi ajoissa. Uskon, että olen nyt sellaisessa vaiheessa, jolloin minun täytyy todella pysähtyä.”

Tiainen kirjoittaa, että seurakunnan työ jatkuu myös hänen ollessaan poissa.

”En epäile omaa kutsuani, en ole kriisissä uskonelämässäni, en ole jättämässä tietä, ja seison kaiken sen takana mitä olen julistanut. Jään seuraavaksi valmistelemaan mittavaa evankeliointikampanjaa Keniassa, ja rukoilen tietä eteenpäin.”

5. huhtikuuta, runsas viikko ennen kirjoitustaan, Tiainen mainitsi Facebook-sivullaan, että Uskon Sana -seurakunnan muu johto on ”määrännyt hänet pitkälle lomalle”.

Kotimaa24 ei perjantaina tavoittanut Patrick Tiaista haastattelua varten.

Kuva: WOF Media / Seemi Peltoniemi

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

***

Lue myös:

Oman kirkon perustanut Patrick Tiainen puhuu luterilaisille Tuusulassa – ”Seurakuntalaiset toivoivat”

22-vuotias Patrick Tiainen perusti oman kirkkokunnan

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPaavi Franciscuksesta ilmestyi ensimmäinen henkilökuva suomeksi
Seuraava artikkeliAsiantuntija: Jehovan todistajien kohtalo Venäjällä kertoo heikentyvästä uskonnonvapaudesta

Ei näytettäviä viestejä